Újabb irodaház cserélt gazdát a Corvin-negyedben

A Corvin Sétány ötödik irodaépületét is értékesítette a Futureal-csoport az OTP ingatlanalapjai számára.

Magyarország eddigi legnagyobb irodapiaci tranzakciója keretében a Corvin Sétány ötödik irodaépületét is értékesítette a Futureal-csoport az OTP ingatlanalapjai számára. Az OTP Prime Ingatlanbefektetési Alap vette meg a Corvin Technology Park irodaházat a cégcsoporttól. A tulajdonosváltással közel 100 000 négyzetméter irodaterületre bővül az OTP Ingatlan Befektetetési Alapkezelő által kezelt ingatlanok portfóliója a Corvin Sétányon.

Az összesen 27 300 négyzetméteres Corvin Technology Park irodaház a Corvin Sétány keleti oldalán, a Nokia Skypark közvetlen szomszédságában helyezkedik el. Az OTP Prime Ingatlanbefektetési Alap tulajdonába kerülő épület első üteme 14 300 négyzetméter, a második 13 000 négyzetméter bérbeadható területtel rendelkezik. A komplexum második ütemének átadása idén novemberben várható. Az első ütem értékesítése lezárult, a második fázis megvásárlásáról pedig adásvételi szerződést kötöttek a felek.

Az OTP Ingatlan Befektetési Alapkezelő Zrt. 2017-ben indította el „A” kategóriás ingatlanokra koncentráló OTP PRIME Ingatlanbefektetési Alapját. Az Alap korábban a 25 000 négyzetméter alapterületű Skypark irodaházzal bővítette portfólióját, amelyet szintén a Futureal-csoport épített, a Corvin Sétányt keletről határoló épülettömb első elemeként. Az OTP Ingatlanbefektetési Alap 2018 novemberében vásárolta meg a sétány már korábban felépült irodaházait, így a Corvin One, a Corvin Towers és a Corvin Corner épületeket.

„A Corvin-negyed kétségtelenül egy dinamikusan fejlődő városrész Budapest belvárosa közelében. Épp ezért fordítunk kiemelt figyelmet a területre. A tavaly novemberi tranzakciót követően most újabb nagy értékű szerződést kötöttünk. A Corvin Technology Park prémium kategóriájú épülete az OTP Prime Ingatlanbefektetési Alap portfoliójába tartozik mostantól” – nyilatkozta a tranzakció kapcsán Dr. Tóth Nándor, az OTP Ingatlan Befektetési Alapkezelő Zrt. vezérigazgatója.

A Corvin Technology Parkkal kiegészülve az ’A’ kategóriás irodaépületek összterülete a Corvin Sétányon hamarosan már meghaladja a 100 000 négyzetméteres bruttó területet. A Corvin Technology Parkot a digitális korszak elvárásainak megfelelően tervezték. Az irodakomplexum megfelel a legmagasabb nemzetközi sztenderdeknek, de építésénél nagy hangsúlyt fektetnek a zöld környezet kialakítására is. Ennek jegyében az épület földszintjén belső kertet, legfelső szintjén pedig tetőteraszt alakítanak ki. Emellett hővisszanyerő gépészeti rendszerrel, biciklitárolókkal, zuhanyzókkal, víztakarékos szaniterekkel, valamint elektromosautó-töltőkkel is felszerelik. Az épület tervezésénél kiemelt figyelmet kapott a technológiai vállalatok számára meghatározó magasabb elektromos kapacitás, és a biztonságos áramellátás is.

Forrás: Sajtóközlemény
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Elkészült az Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központ épülete

Elkészült az Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központ épülete

A Narmer Építészeti Stúdió tervei alapján elkészült fejlesztés a régi és új épületek összhangjára törekszik.

Magyar épületek a Corporate Concepts. Space and Identity könyvben

Magyar épületek a Corporate Concepts. Space and Identity könyvben

A Geometria Irodaház és a Sauflon Innovációs Központ is szerepel a német kiadványban. 

Hirdetés