Varsói gasztro

Modern utcai fogások klasszikus falak között – Varsóban új street food étterem nyílt.

Organikus, természetes, kreatív. Ezekkel a szavakkal kiválóan jellemezhető a varsói székhelyű NOKE Architects fiatal csapata. Igényes, testre szabott munkáikban könnyen tetten érhető jellegzetes stílusuk. Legújabb projektjük egy menő street food étterem a varsói sörfőzde történelmi téglaépületében, ami a névadó Food Hall Browary és az Echo Investments beruházásaként valósult meg. A kozmopolita, stílusos, nagy pincében, ami egykor raktár volt, ma már egy egész udvarnyi étkezde várja a prémium utcai fogások szerelmeseit.

 

 

A tervezők a projekttel túl szerettek volna nőni a hasonló, városi udvarokra telepített sokszínű étterem- és ételkínálaton alapuló létesítményeken. „Előnyben részesítettük a koherenciát, a következetességet és az eredeti, egyszerű designt, nehogy túlgondoljuk a munkát, vagy esetleg stilisztikai kakofóniát teremtsünk” – meséli Piotr Maciaszek, a NOKE társalapító építésze. Az egykori pince három nagy, gyönyörű téglaboltozata alatt 11 ipari, rozsdamentes acélpultnál készítik a nemzetközi séfek illatos ételeit.

 

 

A varsói ínyenceknek immár adott a lehetőség, hogy egy nyitott konyhával felszerelt, kellemes kültéri helyen, kedves és professzionális személyzettel körülvéve élvezzék a finomabbnál finomabb utcai fogásokat. Az ételek mellé a vendégek kőpulttal keretezett, hatalmas koktélbár végeláthatatlan kínálatából válogathatnak a csodálatos, több száz üveglappal díszített, klasszikus függeszték alatt. A helyhez tartozik még egy rézzel dekorált, intim borozó rész, valamint egy zöldre néző, lazításra hívogató lounge is.

 

 

Az étterem változatos és hangulatos tereit egyedi gyártású, tömörfa bútorok töltik meg. A NOKE tervezői meghagytak jónéhány részletet a régi sörgyárból, ilyenek többek között a klasszikus, fa söröshordók, amiket asztalnak, padnak alakítottak át. Ugyanakkor további izgalmas megoldásokat is találunk szerte a létesítményben, úgy mint a rézből készült sávvilágítás, ólomüveg lámpatestek, vagy a vendégváró rézkapuk.

 

 

A városi hedonistáknak – legyenek helyi, varsói lakosok, vagy kíváncsi turisták – érdemes egy balzsamos nyári estén a Food Hall Browary hívogató, patinás pincéjébe tervezni az „alapozást”, amiből aztán könnyen lehet egy egész estés program is; elveszve az élőzene áramlásában, ebben a kikapcsolódásra tervezett, designos, régi-új környezetben.

 

NOKE Architects | Web | Facebook | Instagram

 

 

Forrás: NOKE Architects

 

 

További képek és rajzok a galériában!




Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Varsói gasztro

Varsói gasztro

Modern utcai fogások klasszikus falak között – Varsóban új street food étterem nyílt.

Az élet esztétikája

Az élet esztétikája

Interjú Csavarga Rózsa belsőépítésszel

Komáromi erőd és kőbányai sétány is kapott Építőipari Nívódíjat

Komáromi erőd és kőbányai sétány is kapott Építőipari Nívódíjat

Huszadszor osztották ki az Építőipari Nívódíjakat.

Hirdetés