A BDPST Group megvásárolta a tarcali Andrássy Rezidencia Wine & Spa szállodát tulajdonló és üzemeltető Témadesign Kft.-t.

A BDPST Group megvásárolta a tarcali Andrássy Rezidencia Wine & Spa szállodát tulajdonló és üzemeltető Témadesign Kft.-t, hogy immáron a szállodaportfóliójának részeként felújítsa és kibővítse az ország egyik legszebb régiójában, a tokaji borvidéken található ingatlant.

Az 1700-as években épült főúri udvarház az 1830-as években került az Andrássyak tulajdonába, és az ő leszármazottaik birtokolták egészen a II. világháborút követő államosításokig. Később több tulajdonosváltás is lezajlott, mielőtt a BDPST megvásárolta az üzemeltető céget. Borsod-Abaúj-Zemplén megye egyetlen ötcsillagos szállodájaként az Andrássy Rezidencia prémium szolgáltatásokat kínál: kiváló, bisztró jellegű étterem, rendezvénytér, valamint spa és wellness részleg várja az idelátogatókat.

Az Andrássy Rezidencia patinás épülete

A BDPST Group célja az Andrássy Rezidencia hosszú távú sikeres üzemeltetése. Az ingatlanfejlesztő cég kapacitásbővítő beruházás keretében fejleszti tovább a kúriát, hogy az továbbra is a lehető legmagasabb színvonalon tudja vendégeit kiszolgálni. A fejlesztés keretein belül 12 új szobával, kültéri medencével, valamint egy esküvők és konferenciák számára kialakított rendezvényhelyszínnel bővül a szálloda.

A BDPST Group egyik fő célja az átalakítással, hogy a szállodához tartozó, eddig kihasználatlan borászati épület több mint száz fő befogadására alkalmas, modern rendezvényhelyszínné való átalakításával jövedelmezőbbé tegyék a létesítményt, a munkahelyek hosszú távú megőrzése érdekében. 

Az új szobák kialakítására és a belső terek felújítására a korábbi tulajdonos által a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program keretén belül elnyert, 324,5 millió forintos vissza nem térítendő szállodafejlesztési támogatás felhasználásával kerül sor. A BDPST Group azt tervezi, hogy a támogatást nyert fejlesztésnél szélesebb körű beruházást hajt majd végre.

Az Andrássy Rezidencia megvásárlása tökéletesen illeszkedik a BDPST Group portfóliójába, hiszen a BOTANIQ Turai Kastély, valamint a Dorottya Ház esetében is az értékmegőrzést szem előtt tartva zajlanak a több száz éves épületek felújítási munkálatai, hogy azok új funkciókkal bővülve állhassanak a közösség szolgálatában.

A BDPST Group

A 2015-ben alapított BDPST Group mára a piaci pozícióját tekintve egyre jelentősebb ingatlanfejlesztő és szállodaüzemeltető vállalkozás. Célja, hogy fejlesztései révén megóvja, és új funkcióval ruházza fel a jellemzően műemléki védelem alatt álló épületeket. Technológiai megoldásai a XXI. század építészeti és épületgépészeti trendjeit követik. A beruházások során úgy újítják fel az épületeket, hogy azok eredeti kinézetüket megőrizve szolgálják ki a modern kor elvárásait, miközben védett értékeik révén tovább gazdagítják az épített kulturális örökségünket. A BDPST Groupnak számos komplex felújítási beruházása van folyamatban, így a cégcsoport többek közt a Vörösmarty tér első ötcsillagos szállodájának létrehozásán, valamint a Turai Kastély új életre keltésén dolgozik.
 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

A műemléki és a kortárs elemek izgalmas összesimítása

A műemléki és a kortárs elemek izgalmas összesimítása

A Dorottya utca – Vigadó utca – Apáczai Csere János utca – Wekerle utca által határolt teljes tömb alkotta épületek felújítása.

Íme a BDPST Group legújabb budapesti szállodája

Íme a BDPST Group legújabb budapesti szállodája

Verno House és FLAVA Kitchen & More

Belvárosi épületegyüttes születik | Hotel Dorothea

Belvárosi épületegyüttes születik | Hotel Dorothea

Bokrétaünnepséget tartottak a főváros egyik legkomplexebb építkezésén a Hotel Dorotheaban.

Hirdetés