Folytatódik a MOME építészeti előadás sorozata

A MOME előadássorozatának következő alkalmán a Vidic Grohar Arhitekti és a Mertelj Vrabič Arhitekti építészeivel, a 2023-as Velencei Építészeti Biennálé szlovén pavilonjának kurátoraival, valamint az Arhitekti Počivašek Petranovič-csal hallgathatnak meg a résztvevők egy vezetett kerekasztal beszélgetést a szlovén építészetről.
 

Szlovén pavilon

A Vidic Grohar Arhitektit 2016-ban alapította Anja Vidic és Jure Grohar Ljubljanában. Projektjeikben nem előre meghatározott építészeti rendszert követnek, hanem adott helyzetek újrafogalmazásával próbálnak szabadon kialakítani újszerű építészeti, tervezési és kurátori megoldásokat. 

A Mertelj Vrabič Arhitekti irodát Maša Mertelj és Matic Vrabič alapította 2015-ben. Az iroda számos projektet tudhat a háta mögött kisléptékű tárgyaktól épületekig, leginkább felújítási és kiállítástervezési projektjeiről ismertek. 

Az Arhitekti Počivašek Petranovič-ot 2017-ben alapította Davorin Počivašek és Urban Petranovič. Az iroda azokat a prioritásokat és tényezőket gondolja újra, amelyek az életminőségről alkotott elképzeléseinket befolyásolják. Projektjeikben hangsúlyos a környezet tanulmányozása, a meglévő kultúrtáj követése és a helyi építészet hagyományaira való hivatkozás.
 

Az előadás ingyenes és nyilvános.

Az Architectural Matters előadáson való részvételért továbbképzési kreditek járnak, melyek a Magyar Építészkamarán keresztül szerezhetők be regisztráció után.


Forrás: MOME
 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

„Mi ebben hiszünk, a józan, holisztikus gondolkodás jövőjében”

„Mi ebben hiszünk, a józan, holisztikus gondolkodás jövőjében”

Fenntarthatósági tematikánk kapcsán osztjuk meg újra az estudio Herreros partnerével, Jens Richterrel készült interjúnkat

Újra itt az Architectural Matters!

Újra itt az Architectural Matters!

A MOME előadássorozata nemzetközi előadókat hív Budapestre

Az építészet mozgatórugója

Az építészet mozgatórugója

Interjú az estudio Herreros partnerével, Jens Richterrel

Hirdetés