Hirdetés

Belgiumból érkezik a MOME előadássorozatának következő vendége

Az előadássorozat következő eseményén, november 23-án a brüsszeli, Rotor építésze Stijn Colon lesz az Architectural Matters meghívott előadója. A Rotor egy multidiszciplináris tervezési és kutatási szervezet, akik napjaink releváns kérdésköreivel foglalkoznak. Tevékenységükben az anyagáramlás és az újrafelhasználás témaköreire fókuszálnak. A Rotor számos terület: kutatások, kiállítások, konferenciák és publikációk együttes bevonásával igyekszik elősegíteni az erőforrásokról, a pazarlásról és az elavulás kérdésköréről szóló párbeszédet.
 

Fotó: Jeroen Verrecht

Gyakorlati síkon a Rotor aktív koordináló szereplője nagyszabású bontási műveleteknek, emellett közreműködője különféle építészeti, belsőépítészeti és várostervezési projekteknek. 2016-ban Rotor Deconstruction néven önálló szervezet alakult ki, amely az építőelemek mentésére és viszonteladására szakosodott. 


Stijn Colon, a Rotornál építész és kutató, különféle tervezési munkák, kiállítások, kiadványok, kutatási és oktatási projekteken dolgozik szakértőként. Társszerzője az „Ad hoc Baroque” című, hamarosan megjelenő könyvnek, amely a háború utáni Belgium, Marcel Raymaekers nevéhez kapcsolódó mentési építészetét mutatja be. Emellett 2020 óta a KU Leuvenen tanít építészetet.
 

Az előadás ingyenes és nyilvános.

Az Architectural Matters előadáson való részvételért továbbképzési kreditek járnak, melyek a Magyar Építészkamaránkeresztül szerezhetők be regisztráció után.Forrás: MOME

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Szőke Gábor Miklós új szobra Belgiumban mutatkozott be

Szőke Gábor Miklós új szobra Belgiumban mutatkozott be

„A Harc” (The Clash) című alkotás a Sculptura fesztiválon.

Debora Mesa Molina a MOME-n

Debora Mesa Molina a MOME-n

A MOME Építészeti Intézet előadássorozatának tavaszi évada „Architectural Matters” címmel indul. 

Műemlékben otthon vannak

Műemlékben otthon vannak

A Group Monument székházának felújítása a belgiumi Ingelmunsterben.

Hirdetés