A JÖVŐ ÉPÍTÉSZEI – AZ ÉPÍTÉSZET JÖVŐJE című eseményen neves szakemberek beszélgetnek építőművészetről, oktatásról, a megváltozott igényekről és a jövőképről december 15-én a KÉK-ben.

Merre halad, merre tart a világban az építőművészet, belsőépítészet oktatása? Ismerd meg az építőművészet és az oktatás jövőjének legfontosabb kihívásait a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) Meetup sorozatának élő eseményén december 15-én, a Kortárs Építészeti Központban (KÉK).
 

A METU 2020-ban indította el tematikus beszélgetős sorozatát, amely során mindig egy-egy művészeti, design terület kihívásait, akkut problémáit, aktuális kérdéseit járják körül szakemberek bevonásával. A divat, a fotográfia, a film- és textilművészet után december 15-én az építészeté lesz a főszerep. 

 


A KÉK-ben tartandó eseményen Stumpf-Bíró Balázs jövőkutató, Prof. Dr. Dúll Andrea környezetpszichológus, Dr. Alexa Zsolt DLA, a Minusplus társtulajdonosa, vezető tervezője, Csizmadi Péter DLA Junior Príma-díjas építész, vezető tervező, a METU Művészeti és Kreatívipari Kar dékánja, az Építészet és Design Tanszék vezetője és Demeter Nóra DLA Habil Ybl-díjas építész, a Demeter Design Stúdió alapítója Martinkó József, az Octogon magazin főszerkesztőjének vezetésével olyan kérdésekre keresik majd a választ, mint:

Hogyan adható át ez a szakma, mi a felelőssége az oktatásnak, a különféle oktatási intézményeknek, oktatási programoknak, a mestereknek, mentoroknak? Hogyan lehet jó minőségű, jól alkalmazható utánpótlást, munkavállalókat kinevelni? Milyen ma a frissen végzett diplomások helyzete, mennyire van készen egy diplomás szakember? Milyen képzettséggel és képességekkel tud ma egy építész irodában, stúdióban az épített környezet tervezésében, menedzselésében, az épített és tárgyi környezet alakításában kreatívan és aktívan részt vállalni és kritikai véleményt formálni? Lehet beszélni szakmaspecifikus tervezési, alkotási módszertanokról? Kell követni valamiféle tradícióit, meghatározó múltbéli és jelenkori tendenciát? Fel lehet készíteni a jövő építészeit a megváltozott környezeti igények formálására, alakítására, befolyásolására? Lehet-e jövendöléseket vagy trendeket mondani az emberi térhasználatok, a privát tér változása témakörökben? Milyen rövid, illetve hosszú távú kifutások prognosztizálhatók?
 


Fontos tudni, hogy a helyszín befogadóképessége a vírushelyzet miatt korlátozott, így az élő eseményen az első 70 regisztráló tud részt venni. A további regisztrált érdeklődők számára a beszélgetést rögzítik, és a felvételt az eseményt követően elérhetővé teszik a METU videótárában. Regisztrálni erre a linkre kattintva van lehetőség.

Időpont: 2021. december 15., szerda 18:00-19:30
Helyszín: Kortárs Építészeti Központ (KÉK) (1111 Budapest, Bartók Béla út 10-12.)

További részletek A JÖVŐ ÉPÍTÉSZEI – AZ ÉPÍTÉSZET JÖVŐJE Facebook-eseményén, illetve a METU Meetup oldalán.
 


METU | Web | Facebook | Instagram

 

Fejléckép: az Iceland Cave Tower látogatóközpontMINUSPLUS
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Crossovereken túl

Crossovereken túl

Dimenziók és generációk a METU és az MNB Arts and Culture közös kiállításán. 

Tabutéma helyett, designtéma

Tabutéma helyett, designtéma

Egy ravatalozó terve és egy művészkönyv a halálról 

A fenntartható fejlődés paradoxonai | METU X OCTOGON

A fenntartható fejlődés paradoxonai | METU X OCTOGON

dr. Csizmadi Péter DLA, egyetemi docens, okl. építész és a Budapesti Metropolitan Egyetem Művészeti és Kreatívipari Kar dékánjának írása az OCTOGON online októberi, Fenntartható építészet tematikája kapcsán.

Hirdetés