Letölthető, kinyomtatható személyes ajándék, amit – a karácsonyi forgatag őrülete helyett – „csak” átélni, elolvasni és átérezni kell. Kell ennél több?

A Red Dot-díjas designer, Puskás Marcell már évek óta örvendeztet meg bennünket olyan egyedi adventi kalendárokkal és kártyacsomagokkal, amelyekkel az ünnep igazi értékét, meghittségét emeli ki: megvásárolható ajándékok helyett az elmúlt évet méltóan lezáró, elgondolkodtató és igazán a szívekre ható – ráadásul mindenki által letölthető – kártyákat kínál, ezúttal egy téli mese formájában. Szuper tipók és Ádám Tamás szép története a szeretet jegyében. 

 


A továbbiakban pedig átadjuk a szót Marcellnek, hogy ő mutassa be a Téli regét:

Gratulálunk, teljesítetted a 2021-es csata nagy részét! Már látod a célt, az utolsó nagy hajrára készülsz. Felöltöd a páncélodat. Felveszed a maszkod. Veszel egy mély levegőt, majd kifújod. Készülsz az utolsó nagy rohamra a webshopok és plázák ellen. Deákok és Szent Istvánok menetelnek tömött sorokban parancsodra, és el-elbuknak a végső offenzívában.

Főzés közben újra és újra lejátszod Spotin a „Greatest Xmas Hits” albumot, kétségbeesetten igyekszel egy kis karácsonyi vibe-ot csempészni a rohanó adventi időszakba – hol egy fényfüzért aggatsz fel csálén, hol egy karácsonyfadíszt preparálsz a fikuszod egyik ágára.


Ezer meg ezer nyelv kavalkádjában tolakszol a nem túl olcsó, de legalább jó illatú forraltborért a karácsonyi vásárban; egy gasztrokritikus homlokráncolásával kóstolgatod a parányibbnál parányibb falatkákat, és sűrűn ígérgeted az árusnak, hogy visszatérsz még vásárolni is, csak körülnézel egy kicsit; sziszegve igyekszel elválasztani a hátadtól az izzadtság-ragasztóval odatapasztott, szúrós garbót; és Mariah Carey-t mindig megszakítja egy „Flóra, gyere kérlek a kettes kasszához. Köszönöm, Flóra!”.

Pedig megfogadtad. Megfogadtad, hogy idén elkerülöd a rohanást. Azt mondtad, idén megéled a várakozás időszakát. Hogy idén csak olyan dolgokkal töltöd a karácsonyig tartó időszakot, ami a lelkedet építi. Finom forralt borral. Sütivel. Pokróccal és háziállattal. Vicces zoknival. Melegítővel.


Idei ajándékunk a karácsonyi hangulat, a várakozás igazi, nyugodt, izgalmas, mégis megpihenő érzése. Egy szép, téli mese az adventről egy kártyacsomag formájában. Egy rövid adventi kalendárium, minden napra egy versszak, mely végül egy nagy, adventi regévé válik. Amit megtarthatsz magadnak vagy megoszthatsz másokkal. Elmondhatod neki egy versszakban, vagy akár egy egész versben, amit a nagy rohanásban nem tudtál elmondani neki.

Ezek a kártyák nem a kavargó forgatagba valók. Nem a pénztárcádba. Ezeket megélni, elolvasni, átérezni kell. És megosztani. Nem a neten, nem Instán, hanem személyesen. A lelkeddel. A szeretteiddel. Átélni és átadni. Mi így kívánunk boldog karácsonyt.
 


Bár már december közepén járunk, most sem késő beszerezni és kinyomtatni ezeket a szép kártyákat.
A kártyacsomag ITT tölthető le.

 

Puskás Marcell | Behance | Instagram


Még több képért katt a galériára!
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Itt az ajándék, ami megmentheti a karácsonyt

Itt az ajándék, ami megmentheti a karácsonyt

Puskás Marcell kreatív erőt merített az ünnepek előtti őrületből, és valódi történeteket ajánl karácsonyi ajándéknak.

A nézés aktusa

A nézés aktusa

Puskás Marcell kiállítása közösségi médiáról, Tinderről, társkereső appokról.

Puskás Marcell fontos díjat kapott

Puskás Marcell fontos díjat kapott

Nem lett rocksztár, de a Red Dot Design Awardot besöpörte 27 évesen.

Hirdetés