Az álom tematikájú divatbemutatón egyszerre mutatkoztak be a textilekkel és az ékszerekkel dolgozó hallgatók.

A Budapesti Metropolitan Egyetem frissen végzett tehetségek diploma munkáiból is láthattak bemutatót mindazok, akik ellátogattak szerda este a Budapest Design Hétre. A kollekciókat idén a Magyar Nemzeti Galéria kupolaterében mutatták be. Ez a reprezentatív tér most különös jelentőséggel bírt; segített újra felfedezni azt a vibráló közösségi divatélményt, amiben a járvány miatt már két éve nem lehetett részük az érdeklődőknek.
 

A Budapesti Metropolitan Egyetemen a divattervezők képzése tíz éves múltra tekint vissza. A BA és MA képzésben végzett tervezők kollekcióira éppúgy jellemző a ruhadarabokba oltott pozitivizmus és melankólia, mint az experimentális képzőművészet és a funkcionalista formatervezés összemosása. Az álom tematikájú divatbemutatón egyszerre mutatkoztak be a textilekkel és az ékszerekkel dolgozó hallgatók.
 

 
A friss diplomásokat, olyan témavezetők mentorálták mint Aranyosi Zsuzsanna DLA, Remete Kriszta DLA, Rákhely Zsófia, Kovács Adél, Kiss Tibi, Juhász Nóra és Konsánszky Dóra.
 
Az este egyik különlegességét adta, hogy Feng Ya Xian, a METU Divat- és Textiltervezés mesterszakán végzett hallgatónk itt mutatta be legújabb kollekcióját. 

Kovács Adél, trendkutató, a Budapesti Metropolitan Egyetem divatszakirány oktatója elmondta, hogy:

„A rendezvény legfontosabb része a személyes találkozás volt. A friss divattervezők a közönséggel, a szakma, a hallgatók, a mentorok pedig egymással. A járvány miatt két év után először rendeztünk diploma divatbemutatót, emiatt az esemény számunkra egy igazi ünnepség volt. Annak ellenére, hogy mennyre felborult a világ rendje körülöttünk, a végzős alkotók igazán pozitív, színes kollekciókat hoztak létre. A divat egy olyan médium, ami arra is hivatott, hogy kizökkentsen bennünket a valóságból.”

 

Forrás: sajtóközlemény

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

PADka | FRISS DIPLOMA

PADka | FRISS DIPLOMA

Friss diplomás projektek közül szemezgetünk

Placemaking kit | FRISS DIPLOMA

Placemaking kit | FRISS DIPLOMA

Az idei friss diplomákból szemezgetünk

Wind Light | FRISS DIPLOMA

Wind Light | FRISS DIPLOMA

Friss diplomás projektek közül szemezgetünk

Hirdetés