Hirdetés

Nemcsak szép, de a műanyag palackok alternatívája is lehet.

Víz, víz, víz -  az élet alapvető szükséglete, testünk fő alkotóeleme, amellyel azonban baktériumokat is bevihetünk a szervezetünkbe, ha nincs kellően megtisztítva. Az elmúlt években a vízfertőtlenítés eszközeként alkalmaztak jód gyantát, amely a vírusokat is képes volt kiszűrni a vízből, de például aktív szénnel is fertőtlenítenek ivóvizet. Az új technológia a LARQ, amely víztisztítást kínál egyetlen gombnyomással.

A LARQ legújabb kollekcióját a sportolóknak és túrázóknak ajánlja - Fotó: LARQ

A LARQ története úgy indult, hogy kitalálói azon elmélkedtek, miképp lehetne minél több ember számára biztosítani a tiszta vizet úgy, hogy ehhez már a technológiai megoldások is rendelkezésre állnak. Volt még egy kulcsmomentum, ez pedig a leszámolás a műanyag palackokkal.  

Így született meg a LARQ, az első hordozható, digitális vízszűrő rendszer újratölthető lítium-polimer akkumulátorral. A fejlesztéshez az UV-C LED technológiát vették alapul, amelyet sikeresen használnak kórházakban fertőtlenítésre. A palackban lévő vizet a fedélbe épített UV fénnyel tisztítják meg. A tisztítás elvégezhető a kulacs tetején lévő gomb megnyomásával, de a szerkezet is elvégzi automatikusan naponta hatszor ugyanezt a folyamatot hatvan másodperc alatt.

A LARQ technológiával két legyet ütünk egy csapásra: egyrészt lehetőséget ad a tiszta víz biztosítására, másrészt jó alternatívája lehet a műanyag palackoknak, amelyekbe éppen belefullad a bolygónk. Rozsdamentes acélból készül és BPA (biszfenol-A) mentes, amely nem mondható el a műanyagba csomagolt termékekről. 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Best of innováció 2019

Best of innováció 2019

A baktériumokkal történő világítástól a gleccserek olvadását megállító toronyig. 

Megérkezett a világ első öntisztító vizes palackja

Megérkezett a világ első öntisztító vizes palackja

Nemcsak szép, de a műanyag palackok alternatívája is lehet.

Mesés mosdók
  • 2019-10-04 15:51
  • Deco

Mesés mosdók

Bármely stílushoz megtaláljuk a hozzá illő, esztétikus megoldást. 

Hirdetés