Közel egymillió forint értékű összdíjazással várja november 15-ig hetedik díjára a nevezéseket az ArtHungry.com.

Idén hetedik alkalommal pályázhatnak tehetséges hazai alkotók munkáikkal az ArtHungry Díjra. Ezúttal is tervezőgrafika, képgrafika, illusztráció és formatervezés témakörökben lehet pályamunkákat benyújtani a versenyre.

Az ArtHungry.com egy független online közösségi oldal és művészeti adatbázis, mely 2015-ben indult el azzal a céllal, hogy a hazai kreatív alkotók egy közös felületen megoszthassák alkotásaikat, gondolataikat, véleményezzék egymás munkáját és kapcsolatokat építhessenek. Az oldalra bárki, bármikor ingyenesen feltöltheti portfólióját, blogolhat, követhet másokat és kreatív alkotócsoportokat is létrehozhat. Első nyomtatott albumuk TypoHungry – Tipográfia Magyarországon a XXI. században címmel jelent meg 2021-ben. Az ArtHungry-nak közel hétezer regisztrált tagja van, 2016 óta hat alkalommal saját díjátadót és kilenc művészeti pályázatot bonyolított le.

„Az ArtHungry Díjat azért indítottuk el, hogy a saját felületünkön is legyen elismerés és presztízsértéke is annak, ha időnként kiemelünk egyes projekteket és alkotókat” – mondta el Tábori-Simon José, az ArtHungry alapítója.

Az idei 7. ArtHungry Díj zsűrije az elmúlt egy év legjobb minőségű hazai alkotásait keresi a tervezőgrafika, képgrafika, illusztráció és formatervezés kategóriáiban. Fontos szempont az eredetiség, a magas szakmai hozzáértéssel elkészített kivitelezés, illetve az alkotások igényes, megfelelő prezentálása az ArtHungry.com felületén. 

A 2021-es zsűri tagjai: Farkas-Zentai Lili újságíró, az Octogon - Achitecture & Design magazin szerkesztője, a NeighbourART online magazin alapítója; F. Kovács Attila, Kossuth és Balázs Béla díjas építész, belsőépítész, látványtervező, vizuális művész; Kiss-Benedek Kristóf – aka Kisjustk, tervezőgrafikus, média designer; Kiss Márk divattervező, stylist; Kovács Lehel, Budapesten élő szabadúszó, nemzetközi szinten foglalkoztatott illusztrátor, Laki Eszter tervezőgrafikus, art director, a Red Dot díjas Studio NUR alapítója; Pápay Fanny 3d illusztrátor, tervezőgrafikus, art director; Szalai Bálint, ArtHungry fődíjas és Magyar Formatervezési Díjas formatervező, az itthon. design stúdió társalapítója; Tábori-Simon José Magyar Formatervezési Díjas, Arany Rajzszög-díjas tervezőgrafikus művész, az ArtHungry művészeti vezetője és Tóth Andrej Arany Rajzszög-díjas tervezőgrafikus, képzőművész.

 

 

A nevezésről, a szabályokról és a díjakról további infó erre linkre kattintva érhető el.

A verseny ünnepélyes díjátadóját és a kiállításmegnyitót 2021. december 11-én rendezik meg Budapest belvárosában, a Fashion Streeten található Deák Palotában
 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Mies van der Rohe Díjra jelölték a Puskás Arénát is

Mies van der Rohe Díjra jelölték a Puskás Arénát is

A KÖZTI által tervezett stadion a hatodik magyar épület, amit idén jelöltek a rangos díjra.

Idén is meghirdették a Wéber Antal díjat

Idén is meghirdették a Wéber Antal díjat

 A környezet alakítása, fejlesztése és védelme szempontjából meghatározó alkotótevékenység elismeréséért

A Mies Award nomináltjai között az Archikon

A Mies Award nomináltjai között az Archikon

Két projekttel is versenyben a magyar iroda.

Hirdetés