A Graphisoft termékei idén már három kategóriában is nyertek Londonban, a 17. Construction Computing Awards-on. A vállalat globális piacvezető OPEN BIM terméke, az Archicad több mint egy évtizede folyamatosan az „Év BIM terméke” díj nyertese, amely mellé nyertesként csatlakozott a BIMx („Év mobiltechnológiája”). Emellett a vállalat anyacégének termékkínálatába tartozó ütközésvizsgálati csúcsszoftver, a Solibri fejlesztői is első díjat nyertek.

 

A globális AEC piac egyik legrangosabb szakmai díja a brit Construction Computing Awards, amely egy igen dinamikus, a világpiac egyik legfejlettebb építészeti piacának elismerése. A szakmai zsűri véleménye mellett azonban a felhasználók szavazatait is figyelembe veszik a díjak odaítélésekor, ezért a díj a felhasználók elégedettségét is tükrözi.

A Graphisoft a verseny több mint 10 évvel ezelőtti indulása óta sikeresen szerepel ezen a rangos angol megmérettetésen, és az Archicad gyakorlatilag minden évben elnyeri kategóriájának fődíját. Idén sem volt másképp, az Archicad26 lett „Az év BIM terméke 2022” nyertese. Az Archicad évről évre megújul, és a fejlesztők kiemelt szempontja, hogy minden évben olyan megoldásokkal bővítsék a szoftver készségeit, amelyekkel csökkenthető a tervezésben az adminisztratív kötelezettségekre fordított idő és egyre nagyobb teret kap a kreativitás.

A Graphisoft néhány éve fejlesztette ki a BIMx 3D vizualizációs programot, amely a tavalyi évhez hasonlóan szintén megnyerte „Az év mobiltechnológiája 2022” díját. A BIMx Angliában és Nyugat Európában egyre népszerűbb, sokoldalúan használható 3D vizualizációs program, amely az épületmodell felfedezését játékszerű navigációs élménnyé teszi, megkönnyíti a tervek értelmezését és a közös véleményalkotást a tervezőstúdió és a kivitelező között. A BIMx használata többek között javítja a projekteredmények megértését, követését is.

A Graphisoft és tulajdonosa, a Nemetschek Csoport a tervezéstől a kivitelezésen át az üzemeltetésig kínál innovatív OPEN BIM megoldásokat, amelyek között van a Solibri is, amely csúcstechnológia az ütközésvizsgálatban. A beruházási projektek hatékony és költségtakarékos megvalósításához elengedhetetlen a program kínálta előnyök kihasználása, ezért sem meglepő, hogy szintén első díjat nyert a program cége.

Reicher Péter, a Graphisoft Magyarországért felelős ország igazgatója elmondta:

„A Graphisoft alapítása óta, azaz 40 éve, amit idén ünnepeltünk, büszkék vagyunk arra, hogy nemcsak a BIM technológia innovátora vagyunk, hanem a felhasználóink igényeire, tapasztalataira is figyelünk. Ez a díj pedig épp ezt a kettősséget tükrözi, ezért fogadjuk örömmel, ha nekünk ítélik. A BIM előnyeit főképp Angliában látványosan kihasználja és értékeli az építőipar, és mi abban bízunk, hogy BIM megoldásainkkal hamarosan hasonló sikert érhetünk el itthon is. Lendületet adhat a magyar piacnak, ha a sajtóban megjelentek szerint, jövőre valóban kötelező lesz az állami megrendelések esetén a BIM használata, amit felkészülve várunk.”

 

Forrás: sajtóanyag

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Kápolna a pusztában és megújult városháza - 2018 épületekben

Kápolna a pusztában és megújult városháza - 2018 épületekben

Összegyűjtöttünk tíz, számunkra fontos épületet az idei évből.

Nagy Csaba Prima Primissima díjas

Nagy Csaba Prima Primissima díjas

Magyar építészet és építőművészet kategóriában Nagy Csaba (Archikon) kapott elismerést. 

Felhőkarcoló magyar módra és még díjnyertes is

Felhőkarcoló magyar módra és még díjnyertes is

Magyar sikerektől volt hangos az International Property Awards: a Group Dyer tervezte moszkvai felhőkarcolók is taroltak a díjátadón.

Hirdetés