A BALATON DETOX kiállítás a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) 2014 és 2022 között létrejött, Balatonhoz kötődő művészeti projektjeinek összegzése, ahol megjelennek a MOME MAG / BALATORIUM projekt eredményei is.

 

Ketyeg az ökológiai óra, a változtatás szükséges és elkerülhetetlen. A BALATON DETOX kiállítás a Balaton ökoszisztémájának sérülékenységére hívja fel a figyelmet. Az interaktív jellegű szemle segíti a bevonódást, és arra ösztönöz, hogy korosztálytól függetlenül egyéni szinten is cselekedjünk, mielőtt visszafordíthatatlanná válnak a folyamatok.
 


A kiállítás válogatás a MOME hallgatóinak munkáiból, melyekből megismerhetjük, hogyan gondolkodnak és dolgoznak közösen az egyetem különböző szakjai. Az interdiszciplináris projektben részt vettek a MOME Fotográfia, MOME Tervezőgrafika, MOME Média designer, MOME animáció, MOME designelmélet, MOME Design- és művészetmenedzsment, MOME Design és MOME Építészeti Intézet hallgatói is.

A kiállítás által megteremtett inspiráló közegben a helyi oktatási intézmények közösségeinek bevonásával részvétel alapú múzeumi foglalkozássorozat is megvalósul a fiatalok régióhoz kapcsolódó érték- és helyidentitásának megismerése céljából.
 

 

BALATON DETOX
Időpont: 2022. október 27. – november 29.
Helyszín: Dubniczay-palota (8200 Veszprém, Vár u. 29.)

A Modern Képtár - Vass László Gyűjtemény udvarán (8200 Veszprém, Vár u. 3-7.) a kiállítás 2023. január 10-ig látogatható!

 


A BALATON DETOX című kiállítás finisszázsa és az ehhez kapcsolódó interaktív program:

Program:
17:00 - 17:45 Szabó Eszter Ágnes képzőművész múzeumpedagógiai foglalkozást tart a Modern Képtár - Vass László Gyűjtemény udvarán.
18:00 - 19:00 Tárlatvezetés Kocsi Olga média designer, képzőművésszel és workshop Szerencsés Ritával, a MOME Innovációs Központ Szociális Design Hub kutatójával a Dubniczay-palotában.

A program ingyenes és nyilvános. Az eseményre mindenkit szeretettel várnak!
További részletek a Facebook-eseményben olvashatók.
 

 

Forrás: sajtóanyag

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Design egy kihívásokkal teli jövőhöz

Design egy kihívásokkal teli jövőhöz

Challenging Futures – Kiállítás a MOME Stefan Lengyel Kiválósági Ösztöndíjának nyertes munkáiból.

Architectural being | Kőszeghy Flóra

Architectural being | Kőszeghy Flóra

Kőszeghy Flóra építész-képzőművész munkáiból nyílik kiállítás Budapesten, a Fest;tisztít Galériában

ATTILAFK – kiállítás és életműkönyv

ATTILAFK – kiállítás és életműkönyv

Megnyitó szeptember 7-én a Kieselbach Galériában.

Hirdetés