A tiszta vízhez való hozzájutás problémáit is szeretnék orvosolni vele.

Egy londoni startup fejlesztése az a sótalanító berendezés, amely a sós vizet ivóvízzé alakítja. A vizet egy fordított ozmózis víztisztító eljárásban tisztítja meg, hármas előszűrő rendszer és egy membrán segítségével.

Ideális körülmények között a QuenchSea három liter vizet tud megszűrni egy óra alatt. A beépített ultraszűrő és mikrofiltrációs rendszer segítségével eltávolítja a kórokozókat, parazitákat és mikroplasztikát. Ezután a vizet egy aktívszén-szűrő megszűri, hogy a víz és illata kellemes legyen. A membrán felelős a nagyobb molekulák, például oldott ionok (sók) és egyéb szennyeződések eltávolításáért.

Habár a QuenchSea tökéletes megoldás lehet a tengerparton keletkező vízhiány kiküszöbölésére, a cég missziója ennél sokkal nagyobb:

a tiszta vízhez való hozzáférés világméretű problémáját is orvosolni szeretnék vele, amely a világon jelenleg 2 milliárd embert érint.

Ezt a helyzetet manapság a döntéshozók úgy próbálják kezelni, hogy vagy hatalmas mennyiségű palackozott vizet szállítanak a lakosságnak, vagy olyan víztisztító berendezéseket hoznak fogalomba, amelyek nem képesek megtisztítani a vizet a sótól.

A cég jelenleg egy Indiegogo kampány keretében keres támogatókat, eddig már az ötszörösét sikerült összegyűjteniük annak az összegnek, amennyit szerettek volna, a céljuk pedig az, hogy 2027-re eljussanak egy olyan szintre, amelyben a QuenchSea jelentheti az egyik megoldást a világ vízválságának enyhítésében.

Forrás: Indiegogo
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Az eszköz, amely ivóvízzé alakítja a tengervizet

Az eszköz, amely ivóvízzé alakítja a tengervizet

A tiszta vízhez való hozzájutás problémáit is szeretnék orvosolni vele.

Újragyártották Walter Gropius lámpáját

Újragyártották Walter Gropius lámpáját

A Midgard cég a Bauhaus centenáriuma alkalmából elékszítette a TYP113-at.

Ilyenek lesznek az Andrássy út új szállodái

Ilyenek lesznek az Andrássy út új szállodái

Megnézhetjük, milyen lesz a belső design.

Hirdetés