Ma este 18 órától az Ybl Miklós-díjas építésszel beszélget Wesselényi-Garay Andor.

Május 6-án, 18 órakkor folytatódik az Esték a Hild-villában – Tesztoszteronépítészet online beszélgetéssorozat, amelynek keretében Wesselényi-Garay Andor következő vendége Erhardt Gábor Ybl Miklós-díjas építész lesz.

Erhardt Gábor a Budapesti Műszaki Egyetem Építészmérnöki karán diplomázott 1998-ban. 2001 óta az AXIS Építész Iroda tagja önálló építésztervezőként. Tervezési munkáinak többsége Tokaj-Hegyaljához kötődik, ahol 2017 óta három település – Abaújszántó, Erdőbénye és Tállya – főépítészi feladatait is ellátja. Megbízásai a belsőépítészeti átalakításoktól borászatok és kisebb középületek tervezésén át a műemléki rekonstrukciókig terjednek. A tervezési praxis mellett folyamatosan kutatja a borvidék épített örökségét, rendszeresen publikál a témában, illetve településismereti sétákat vezet a fontosabb rendezvényeken. 

A beszélgetés során Wesselényi-Garay Andor, a Magyar Művészeti Akadémia Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézet (MMA MMKI) tudományos munkatársa, az est házigazdája ezúttal arra kíváncsi, hogy miképp lehet viszonyulni Makovecz Imre örökségéhez, milyen kilátások, lehetőségek és kihívások állnak az organikus építészet előtt? Miként látja a településkép védelmét főépítészként a frontvonalból, miképp lehet közeledni napjaink újrekonstrukciós gyakorlatához? Illetve felül lehet-e kerekedni a „mi és ők” dichotómiáján az építészeti ízlés kapcsán?

A beszélgetés zártkörű, de élőben lehet követni az intézmény Facebook-oldalán vagy YouTube-csatornáján.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Tesztoszteronépítészet Gutowski Roberttel

Tesztoszteronépítészet Gutowski Roberttel

Az építész, akit Helsinki, Vilnius és Jekatyerinburg kulturális életében meghatározó projektek pályázatain is díjaztak már.

Tesztoszteronépítészet Erhardt Gáborral

Tesztoszteronépítészet Erhardt Gáborral

Ma este 18 órától az Ybl Miklós-díjas építésszel beszélget Wesselényi-Garay Andor.

Architizer szakmai zsűri díjat nyert a BORD Építész Stúdió

Architizer szakmai zsűri díjat nyert a BORD Építész Stúdió

Architecture Plus Engineering kategóriában kapott rangos díjat az Aquaticum fürdőért.

Hirdetés