Hirdetés

Michele de Lucchi kézzel varrott faszobrait a sarkvidéki kultúra és az ősi épületek ihlették.

Nem ragasztott, nem szöggel rögzített – kézzel varrott fa. Túl a formatervezés és a fa, mint anyag hagyományos technikáin ez egy amolyan mentális kiterjesztési gyakorlat, amely kiemeli a nem szokványos szépségét. A Michele De Lucchi tizenöt rajzkompozícióját és tíz szobrát bemutató „Legni Cuciti” (jelentése „varrott fa”) című kiállítás a milánói Antonia Jannone Galériában látható 2022. február 12-ig.

 

Michele De Lucchi alkotása a tökéletlenség „himnusza” lehetne. A szabályszerűséget, a geometria sarkos törvényeit félretéve, azokat meghaladva az egyenetlen szerkezetek, a maguk – valamelyest tervezett – esetlegességében mégis műalkotássá állnak össze. A kézművesség tradicionális és innovatív megközelítése ötvöződik az építész és designer De Lucchi tárgyaiban.

A fa és a varráshoz használt vashuzal nyersessége nem taszító, nem rideg – ősi erő van benne. A sarkvidéki inuit kenuk hagyományos varrása és az archaikus építészet által ihletett szobrok – a különböző formák kombinációja révén – hűek tudnak maradni a fa eredeti természetéhez. Egyértelmű érintkezési pontok nélkül is harmonikus és szilárd kompozíciót alkotnak.

 

Michele De Lucchi | Web

 

Forrás: az Interni magazine cikke nyomán
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Egy szó, mint „100” – BOCCI

Egy szó, mint „100” – BOCCI

A BOCCI „100” névre keresztelt, fújt-üveg függesztékje 2021-ben debütált a Milánói Design Héten.

Gondoskodás 15 percen belül

Gondoskodás 15 percen belül

Interjú Ezio Manzini-vel, a közelség városáról szóló könyv szerzőjével.

Júniusra halasztották az idei Salone del Mobile-t

Júniusra halasztották az idei Salone del Mobile-t

A korábban beharangozott 2022. április 5-10. közötti időponthoz képest két hónappal később, június 7. és 12. között ad otthont Milánó a méltán népszerű nemzetközi bútorkiállításnak.

Hirdetés