Hirdetés

Designers Movie Nights (DMN) misszió: Egy film, egy tervező, egy est.

A Designers Movie Nights kezdeményezés célja, hogy akár a környezeti, társadalmi és gazdasági változások idején a design tervezéssel foglalkozó szakembereket és a társadalom nem szakmai szereplőit is ösztönözze a tájékozott, etikus és felelős szakmai döntések meghozatalában. 

 

A DMN filmvetítésekkel és az előadásokkal a designer tervezői tudatot szeretnék erősíteni, körbejárni a kérdést,

mi is az a design és hogy hogyan is tervezünk? Felkutatni, körbejárni és segíteni a szakmai és nem szakmai közösségi diskurzust.

Maga a DMN est egy, az est meghívott előadójához lazábban vagy szorosabban kapcsolódó dokumentumfilm vetítésével kezdődik. Majd a film után az előadó vagy előadók rövid prezentációban mutatkoznak be, reflektálnak a filmre, mutatják be a tervezői gyakorlatukat.

A Designers Movie Nights 2019 óta 7 DMN estet szervezett, melyek visszanézhetőek a weboldalukon. Az este helyszíne mindig a Bem mozi 100 férőhelyes vetítőterme.
 


A következő esten az AlphaGo filmet vetítik és körbejárják a mesterséges intelligencia rendszerek működését és annak vonatkozásait is Nagyfi Richárddal (adatelemzés és gépi tanulás – Cambridge Mobile telematics) és Varga Dániellel (Rényi Alfréd Matematikai Kutatóintézet Mesterséges Intelligencia kutatócsoport, ex Prezi).

Az AlphaGo című dokumentumfilm témája a DeepMind cég által fejlesztett AlphaGo számítógépes program, és annak Go mérkőzései. 2016-ban az AlphaGo megmérkőzött a világ legjobb Go játékosával, Lee Sedollal, és öt meccsből négyet megnyert. A film bemutatja a program fejlesztésének hátterét, a mérkőzések kulisszatitkait és elsősorban az ember-gép összecsapás drámájára fókuszál.
 

További részletek az esemény Facebook-oldalán.
Jegyvásárlás ITT.

 

Designer Movie Nights | Web | Facebook | Instagram

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

A következő DMN este középpontjában az AlphaGo

A következő DMN este középpontjában az AlphaGo

Designers Movie Nights (DMN) misszió: Egy film, egy tervező, egy est.

Újabb Designers Movie Nights Szíj Kamillával

Újabb Designers Movie Nights Szíj Kamillával

Folytatódnak a design témájú esték a Bem Moziban.

Ilyen, amikor az építészhallgatók a Tokaji borvidéken alkotnak

Ilyen, amikor az építészhallgatók a Tokaji borvidéken alkotnak

Ilyen volt a 3. Hello Wood Építész Mustra.

Hirdetés