A Király utca egyik újjáépült klasszicista épületében találtunk erre a sablonmentes lakásra.

Marokkói formavilágból merítő, afrikai, törzsi kultúrákat megidéző dekortárgyak és izgalmas színkombinációk jellemzik a saját tetőterasszal rendelkező belvárosi lakás sablonmentes tereit.

Budapest belvárosában, a Király utca egyik újjáépült klasszicista épületében modern, a mai kor igényeinek megfelelő lakásokat alakítottak ki a pesti háztetőkre néző erkélyekkel és tetőteraszokkal, amelyek hozzáértő kezekbe kerülve jó kiindulópontot jelentenek az egyedi lakásbelsők megteremtéséhez. Ezek egyikében hozott létre Szakos Andrea tervező egy olyan lakást, ami épített környezetére reflektálva megidézi a ház klasszicista jegyeit, ugyanakkor ötletes megoldásaival, bátor színpalettájával és etno stílusú kiegészítőivel egyszerre egyedi és modern enteriőrökkel rendelkezik.

A bejárattól vezető közlekedőben fénysávokkal kiemelt pilaszterek vezetnek a lakás központi részébe, a konyha-nappali- étkező közös helyiségébe, aminek ablak melletti fekete fala azonnal magára vonja a tekintet. Erre a sötét falfelületre reflektál az egyedi, afrikai tribál mintavilágból merítő, áttört térhatároló, ami kijelöli a nappali és konyha határát. Hatásosan lágyítják az összképet a két sötét tónusú felület ölelésében elhelyezett púder színű kanapék és a falon megjelenő festmény, ami a tervező saját alkotása.

Afrikai motívumvilágból merítő, geometrikus formákkal játszó, egyedi, csipkézett fekete panel térhatároló választja el a nappali és a konyha terét, ami a többfunkciós helyiség egyik leglátványosabb díszítőeleme. A festett fekete falszakasszal együtt szinte bekeretezi a nappali púderszínű kanapéit

Etno stílusú dísztárgyak sorakoznak az egyedi natúrfa-szekrény polcain, ami a nappali és az étkező határát jelöli ki. Míg a berber szőnyeg és a parketta otthonos melegséget teremt, az arany fényű függeszték elegánsabbá teszi az összképet.Mivel az étkező a nappali sarkában kapott helyet, így ide a kerek asztal volt a leghelytakarékosabb választás. A modern étkezőbútornak hatásos hátteret nyújt a klasszicista stílust megidéző, díszlécekkel dekorált, festett falszakasz

A markáns színjáték ereje a pasztell tónusokban és a tompa fényekben rejlik, melyeket a tervező a törzsi kultúrákat megidéző dísztárgyakkal egészített ki. Otthonos eleganciát teremt a többfunkciós tér teljes padlóját borító, halszálkamintás parketta, míg a dinamikus összképhez a természetes fa és a festett falfelületek váltakozása is nagymértékben hozzájárul. Nem csupán a nappalit, de a többi helyiség enteriőrjét is az izgalmas árnyalatok és finom ellentétpárok játéka jellemzi.

A pultok és frontok színének és textúrájának változatossága mozgatja meg a modern, beépített konyhabútort, ami tökéletesen kihasználja a rendelkezésére álló, hosszúkás teret

A bútorok lágy, pasztell tónusai, és a puha textilek egyegy lekerekített formájú tárggyal kiegészülve megszelídítik a beépített bútorok éleit, otthonos meghittséggel ajándékozzák meg a helyiségeket. A lakás minden része kifinomult aprólékossággal rímel egymásra: legyen szó a klasszicista jegyek beemeléséről, az afrikai vagy ázsiai törzsi motívumok visszatérő jelenlétéről, vagy a sötét-világos kontrasztok játékáról.

Az egyedi mosdószekrény egyenes vonalait a lekerekített mosdókagylók lágyítják a fürdőszobában, ahol a szürkés- barnás színek némi csillogással egészülnek ki

Az intim zónához tartozó helyiségekben szándékosan visszafogott, megnyugtató árnyalatokat sorakoztattak föl: a zöldes és barnás tónusok mellett a szürke különböző árnyalatai egészítik ki az enteriőröket.

A higgadt és visszafogott szürkés és zöldes árnyalatok játsszák a főszerepet az egyik hálószobában, ahol a puha textíliák a kényeztető luxus érzetét keltikIlleszkedve az egész háló színvilágához, az ággyal szemközti falat méretre készült tárolószekrénnyel tették praktikussá, amelynek frontjai szintén halvány zöldes színt kaptak.

Az egzotikus marokkói és afrikai dísztárgyak hatásosan mozgatják meg a lakás egészét jellemző modern formavilágot, ugyanakkor természetesebbé és személyesebbé tesznek minden helyiséget.

Látványos, a mennyezetre is felkúszó világító fénysávok, mintha kapuk lennének, különlegessé teszik a közlekedőt, ahol néhány tároló is elfért ázsiai és afrikai dísztárgyakkal kiegészítveAz egyedi, glettbeton lépcsősor a tetőteraszra vezet, amelynek minimalista, már-már indusztriális jellegét az egzotikus tájakat idéző dekoráció mozgatja meg

A cikk az OCTOGON DECO 2021/2. lapszámában jelent meg.


Octogon Deco Magazinunk a készlet erejéig az alábbi árusítóhelyeken kapható.Kapcsolódó cikkek

Best of Deco 2021 | Afrikai fűszerezés
  • 2021-12-28 11:00
  • Deco

Best of Deco 2021 | Afrikai fűszerezés

Az év végéhez közeledve Szász Kati, az Octogon Deco magazin főszerkesztője kiemelt 10 meghatározó belsőépítészeti projektet a 2021-ben megjelent lapszámokból. Ezúttal íme a Szakos Andrea által tervezett Király utcai lakás, amelyet korábbi cikkünk újraközlésével idézünk fel.

Best of Deco 2021 | Polgári pompa
  • 2021-12-27 11:00
  • Deco

Best of Deco 2021 | Polgári pompa

Az év végéhez közeledve Szász Kati, az Octogon Deco magazin főszerkesztője kiemelt 10 meghatározó belsőépítészeti projektet a 2021-ben megjelent lapszámokból. Ezúttal íme a Tonwe Annamária által tervezett belvárosi lakás, amelyet korábbi cikkünk újraközlésével idézünk fel.

Hollywood trip a pesti Broadwayn
  • 2021-11-08 11:00
  • Deco

Hollywood trip a pesti Broadwayn

Sötét tónusok, természetes anyagok high-tech megoldásokkal kombinálva – mindez bátor választás egy belvárosi lakásban, ahol az intim zónák így is otthonosan kuckósak maradtak.

Hirdetés