A Könyvfesztiválon mutatkozott be a Nokedli iPad applikáció készítőinek első, gazdagon illusztrált gyermekverses kötete. 

A Nokedli - legyen szó applikációról, mesekönyvről - olyan tartalmat szeretne létrehozni, amely egyszerre szórakoztató a szülő és gyermekek számára.

Az alapítók, Boncsér Orsolya és Csordás Levente fontosnak tartják, hogy eközben muníciót adjanak olyan mindennapi családi témák megbeszéléséhez, mint a sütilopás vagy a jetik bemószerolása. 



Az iPad alkalmazás interaktív gyermekverseket rejt 4 nyelvre lefordítva (angol, német, spanyol), oldalanként 3-4 interakcióval, versszakonkénti hangrögzítési lehetőséggel. Extrák: Jetipiano (zongorázni lehet a jeti 8 fogán), hangyadiszkó (labirintus játék) nokedli recept. 

A Könyvfesztiválon mutatkozott be első, gazdagon illusztrált, 6 darab rövid mondókaszerű gyermekverset tartalmazó Nokedli kötet a Naphegy Kiadó gondozásában. 



A Könyvfesztiválra a gyerekeknek egy Nokedli ujjbábszínházzal készültek, amely utolsó versünk történetét kelti életre. (A rövid előadás stúdió körülmények közt történő rögzítése jelenleg is zajlik.) 

Idén májusban pedig a Szeretethíd nyitó rendezvényéhez kapcsolódva kifestették a Bethesda kórház - rendkívül nyomasztó - 27 méteres alaksori szakaszát, amely a gyógytorna teremhez vezet. A felrajzolás több napig tartott, a színezésben önkéntesek voltak segítségükre. 

Jelenleg azon dolgoznak, hogy a kötet címadó karaktere kézzel foghatóvá és ölelhetővé váljon. 

forrás: sajtóközlemény




Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Építőipar a gyerekek szemével

Építőipar a gyerekek szemével

Hatszögletű mesék a KÉSZ Csoporttól.

Tesz-vesz szótárat idéző gyerekkönyv a passzívház-építésről

Tesz-vesz szótárat idéző gyerekkönyv a passzívház-építésről

Gyerekkönyv teszi az óvodások és iskolások számára is érthetővé a technológiát.  

Megjelent az Octogon Deco 2018/6-os lapszáma
  • 2018-12-11 11:07
  • Deco

Megjelent az Octogon Deco 2018/6-os lapszáma

Készüljünk együtt az ünnepekre! 

Hirdetés