Megvannak az új kézilabdacsarnok látványtervei

Már épül az aréna a Ferencvárosban, látványterv azonban eddig nem volt.

Kocsis Máté, Józsefváros és Ferencváros országgyűlési képviselőjének, a Kézilabda Szövetség elnökének Facebook-oldaláról kerültek nyilvánosságra az Űllői út mellett épülő új kézilabdacsarnok látványtervei.

A 2022-es férfi kézilabda-Eb-re épül az az új aréna, amelynek most láthatóak a látványtervei. A csarnok hivatalosan 20 022 néző befogadására lesz alkalmas, amivel hajszállal nagyobb lesz a Bajnokok Ligája Final4-ok „hagyományos” helyszínénél, a 2007-es vb-döntő helyszínénél, azaz a kölni Lanxess Arenánál.

„A Magyar Kézilabda Szövetség büszke rá, hogy a sportág világszínvonalú otthont kap, de nem csak a kézilabda szurkolói örülhetnek, ugyanis az aréna nagy koncertek, rendezvények, kiállítások helyszíne is lesz – írta Kocsis Máté a posztjában –,

mindemellett pedig az összes létező teremsportág számára is megfelelő szabványokkal rendelkezik, ide értve például a kosár- és röplabdát, a jégkorongot, teniszt, és korcsolyát, de még bizonyos lovas és motoros versenyeket is.”

A beruházás kivitelezője a Market Építő Zrt. lesz, a tervezett átadás 2021 vége.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Így áll a népligeti multicsarnok építése

Így áll a népligeti multicsarnok építése

Látványos videó és látványos számok az építkezésről.

Körvonalazódnak a Népliget mögötti sportcsarnok tervei

Körvonalazódnak a Népliget mögötti sportcsarnok tervei

A Középülettervező Zrt. tervezi a 2022-es férfi kézilabda Európa-bajnokság megrendezéséhez szükséges budapesti sportcsarnokot. A barnamezős beruházás Ferencváros egy évek óta elhagyatott területén jön létre.

Több hely a kézilabdának

Több hely a kézilabdának

Tatabányán elkezdődött a tornacsarnok építése, melyen ahol a pályát a diákok és az utánpótlás-nevelés résztvevői is használják majd.

Hirdetés