A Futureal-csoporthoz tartozó HelloParks 400 000 m2-es logisztikai megaparkot fejleszt Budapest nyugati vonzáskörzetében

A főváros nyugati agglomerációjában, az M1-es autópálya mellett, Pátyon folytatja terjeszkedését a HelloParks. A vállalat eddigi legnagyobb fejlesztése kiegészíti az északon fekvő HelloParks Fót és a keleten, a repülőtér közelében található HelloParks Maglód projektet.

Budapest nyugati vonzáskörzetének egyik legfejlettebb ipari és kereskedelmi zónájában, a termelő vállalatok és a logisztikai szolgáltatók számára is ideális helyszínen, Pátyon folytatja fejlesztéseit a Futureal-csoporthoz tartozó HelloParks. Az M1-es autópálya mentén, közvetlen autópálya kapcsolattal és kiváló láthatósággal bíró HelloParks Páty az M0 körgyűrűtől 6 km-re, az M7-es autópályától pedig 10 km-re található, így Budapest belvárosából is könnyen megközelíthető. A 100 hektáros területen 400 000 m2 bruttó bérbeadható területű modern raktár és gyártó terület létesítése valósulhat meg, több fázisban.

Már megkezdődött az első ütem előkészítése. Az első épülettel 55 000 m2 alapterületű modern raktárépület valósul meg, mely várhatóan 2022 harmadik negyedévére készül el. A beruházás értéke meghaladja az 50 millió eurót.

A HelloParks a közelmúltban jelentette be, hogy Fóton egy 76 hektáros területen építi az ország egyik legnagyobb ipari és logisztikai központját, Maglódon pedig egy 46 hektáros telken kezd hasonló fejlesztésbe. Fóton 330 000 m2, Maglódon 193 000 m2 raktár- és ipari terület kialakítására van lehetőség.

„A HelloParks újabb mérföldkőhöz érkezett azzal, hogy immár Budapest nyugati agglomerációjában is megkezdte beruházásait, ráadásul eddig ez ígérkezik a legnagyobb volumenű fejlesztésünknek, mind a telek méretét, mind pedig a létesítmények összterületét tekintve” – mondta Nemes Rudolf, a HelloParks vezérigazgatója.

A Futureal-csoport ipari és logisztikai ingatlanfejlesztő vállalata, a HelloParks, Budapest környékére tervezett fejlesztéseinek teljes bérbeadható területe így eléri a 900 000 m2-t.

 

Az úgynevezett Big Box típusú csarnokok legkisebb bérbe vehető területe 3300 m2, míg az ennél kisebb, vagyis az akár 500, 1000 vagy 2000 m2 területet igénylő bérlőket a rugalmasabb konstrukciót nyújtó, úgynevezett Flexi Box épületekkel tudják majd kiszolgálni. A Fótra és Maglódra tervezett megaparkokhoz hasonlóan a Pátyon felépítendő létesítmények – az energiahatékonyságot és a környezetkímélő üzemeltetést biztosító okos megoldásoknak köszönhetően – szintén teljesítik majd a BREEAM fenntarthatósági szabvány előírásait. A bérlők kényelmét szolgálják majd a rövid távra kibérelhető irodák, a Hello Café és az akár catering szolgáltatással is igénybe vehető konferenciatermek éppúgy, mint a hosszú távra kiadó A kategóriás irodahelyiségek.

A HelloParks a Futureal-csoport évtizedes ingatlanfejlesztői és befektetői tapasztalatára támaszkodhat. A Futureal a kelet-közép-európai régió egyik vezető ingatlanfejlesztő és befektető cégcsoportja, Európa 10 legnagyobb ingatlanfejlesztője között tartják számon. Alapítása óta a Futureal-csoport portfóliója több mint 180, összesen 3 millió m2 bruttó alapterületű ingatlanfejlesztési projekttel bővült, több mint 5 milliárd euró értékben.

(a Futureal sajtóközleménye nyomán)
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

WELL Platina minősítést kapott a Budapest ONE irodaház

WELL Platina minősítést kapott a Budapest ONE irodaház

Magyarországon elsőként ismerték el az irodaépületet a legmagasabb minősítéssel a WELL nemzetközi szakértői.

Újabb megaparkokat épít a HelloParks

Újabb megaparkokat épít a HelloParks

Közel 270 000 m2 hazai ipari ingatlanfejlesztést indított alig két év alatt a HelloParks.

Újabb magyar WELL-minősítés

Újabb magyar WELL-minősítés

Az Advance Tower már hivatalosan is WELL minősítésű, emberközpontú irodaépület.

Hirdetés