LEED GOLD minősítést kapott a BudaPart GATE irodaház

A közel legjobb, arany fokozattal ismerték el az épületet.

Környezetbarát és energiahatékony épületté nyilvánították nemzetközileg is a BudaPart városléptékű fejlesztés első, februárban átadott irodaházát. A Property Market által fejlesztett BudaPart GATE elnyerte a LEED GOLD minősítést, amivel az épület fenntarthatósági törekvéseit globálisan is elismerték.

Az irodaházban számos innovatív és környezetbarát megoldás található, amit most a LEED minősítésben is a közel legjobb, arany fokozattal ismertek el: többek között az energiahatékony gépészeti megoldások, a magas energiahatékonyságú homlokzati szerkezet, az energiatakarékos világítótestek, a víztakarékos öntözés és berendezések, az elektromos autótöltők, az elektromos- és hűtési, fűtési energia mérésének lehetősége, valamint a beépített anyagok jelentős újrahasznosítottanyag-tartalmának magas aránya járultak hozzá az elismerés megszerzéséhez.

Az újgenerációs épület további előnyeiként kiemelték a remek irodai lokációt és kilátást, a nagy területű zöld belső udvar pedig még erőteljesebben hozzájárul a dolgozók komfortérzetéhez, valamint a well-being megteremtéséhez.

Mindemellett kimagasló pontokat kapott a fejlesztés a tömegközlekedési opciókra, a kerékpárút és a szolgáltatások közelségére, továbbá a külső területek fényszennyezésének minimalizálására és a hulladékkezelésre is.

Az Ybl-díjas Szász László által vezetett Stúdió’100 építésziroda tervezte ház egyedi építészeti megoldásokkal rendelkezik, aminek köszönhetően az esztétikai szempontok mellett, biztosított ideális benapozása is. A 20 ezer négyzetméteres iroda az egyedi és környezetbarát megoldásoknak, valamint a vízparti elhelyezkedésének köszönhetően kiemelkedő népszerűségnek örvend a bérlők körében: jelenleg már közel 90 százalékos a bérbeadottság az épületben. A 11 emeletes épületbe idén már több cég beköltözött, köztük az Atradius Magyarország, a Sió ECKES, a doTERRA, Orange Business Services, a Novo Nordisk Hungária, IFUA Horváth&Partners valamint a BudaPart ingatlanfejlesztője, a Property Market is. Emellett a szolgáltatott irodákat biztosító Services Office Belbuda is tovább színesíti a portfoliót, amely által a kisebb vállalkozások számára (már egy főtől) is elérhető a BudaPart GATE, akár egy hónapra is. Az irodaház, és egyben a városnegyed szolgáltatásai is folyamatosan bővülnek: június végén megnyitott a BudaPart GATE Melódin étterem, júliusban az épület oldalánál MOL BUBI gyűjtőállomás létesült, a mélygarázsban néhány nap múlva elérhető lesz 107 darab, mindenki számára használatba vehető parkolóhely, hamarosan pedig további kereskedelmi egységek nyílnak a városnegyedben.

„A ház tervezésekor egy modern, környezetbarát, közösségi szemléletű irodaépületet álmodtunk meg. A LEED GOLD minősítés is azt bizonyítja, hogy a BudaPart GATE amellett, hogy harmonikus és inspiráló munkakörnyezetet nyújt a bérlőknek és a munkavállalóknak egyaránt, a mai kor igényeinek és az egyre magasabb energiahatékonysági követelményeknek is maximálisan megfelel” – mondta Dr. Schrancz Mihály, a Property Market ügyvezető igazgatója.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Újabb mérföldkő a BudaParton

Újabb mérföldkő a BudaParton

Egyszerre két lakóépület lett szerkezetkész – BRG és a BRL elnevezésű lakóépületek együttesen 320 lakással gazdagítják a városrészt.

Új ügyvezető a Property Market élén

Új ügyvezető a Property Market élén

Kiss Ákost nevezték ki a Property Market új ügyvezető igazgatójává.

Hirdetés