Készíts díjat szálcementből!

Az Equitone díjálmodó pályázata.

A feladat egy olyan prototípus díj készítése, amely megmutatja a szálcement anyag kezelhetőségét, mintázatát, felhasználási lehetőségeit, szépségét, és nem utolsó sorban méltó jelképe és jutalma lehet az Equitone építész és építészhallgatók körében meghirdetett pályázatának.

Az Equitone évről évre pályázatot ír ki Magyarországon az építészek és építészhallgatók munkájának elismerésére. Az elmúlt évek pályázatai jól mutatják, hogy mára nem csupán elegáns középületeken jelenik meg az Equitone átszellőztetett szálcement homlokzatburkolat, de a lakóépületeket tervezők és lakberendezők körében is egyre népszerűbb ez a tartós és szép anyag, mely könnyen igazodik a kor építészeti igényeihez. A pályázat célja változatlan: az építészek munkájának elismerése mellett az anyaghasználat változatosságának és az Equitone szálcement lapokkal burkolt épületek sokszínűségének bemutatása. Emellett az Equitone hozzá kíván járulni a környezettudatosságot fókuszba állító, felelős tervezői gondolkodás terjedéséhez. 
Az építészpályázatról bővebb információt itt találtok.

DÍJÁLMODÓ PÁLYÁZAT
2021-től az Equitone szeretné az anyaghasználat változatosságát és szépségét megmutatni a nyerteseknek átadott díjban is. 
A feladat egy olyan prototípus díj készítése, amely megmutatja a szálcement anyag kezelhetőségét, mintázatát, felhasználási lehetőségeit, szépségét, és nem utolsó sorban méltó jelképe és jutalma lehet egy díjazott építészeti pályaműnek. Ezt a díjat kapná - többek között - elismerésül a nyertes pályaművet tervező építész.

Részletek / elvárások:

 

•    Készüljön egy kézbe adható, nyertes pályamunkát dicsérő, saját anyagot felhasználó prototípus díj. 
•    Az anyag otthon is megmunkálható, akár dekopír fűrésszel, vágókoronggal, fúróval vagy lézergravírozóval. Lehet perforálni, ragasztani, tömbösíteni, szegecsekkel, csavarokkal, fával, üveggel műgyantával és egyéb anyagokkal kombinálni. 
•    A prototípus maximális mérete A4 (210*297), vastagsága 10 cm lehet.
•    Plexi, réztáblán vagy gravír technikával fel lehessen tüntetni rajta a nyertes pályázó nevét 
•    Az Equitone az előzetes regisztrációt követően rendelkezésére bocsát, többek között A4-es méretű táblás Equitone szálcement nyersanyagot. Előre egyeztett napon szakmai támogatást nyújt a pályázóknak, tájékoztatást ad az anyagról. (akár online is) 
•    A beérkezett pályamunkákat szakemberekből álló zsűri értékeli. 

A nyertes prototípust készítő jelentkező 250.000 Ft pénzjutalomban részesül, a díjból sorozatgyártás várható. 

Jelentkezési határidő, pályázati anyagok leadása: 2021. július 15. 

Előzetes regisztráció, online jelentkezési adatlap elérhető: itt 
 
Érdeklődni az equitonepályázat@octogon.hu, vagy gabor.chwala@etexgroup.com címen lehet.

A pályaműveket előzetes egyeztetést követően az alábbi címek egyikén adhatják le: 
1097 Budapest Drégely utca 6-8.  / 1037 Budapest, Folyondár utca 26.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

A magyar építészet ligete

A magyar építészet ligete

A Paradigma Ariadné terve az MMA pályázatára.

New European Bauhaus pályázat

New European Bauhaus pályázat

Fenntartható és innovatív munkákat díjaznak. 

Nemzetközi innovációs pályázatot nyert a MOME

Nemzetközi innovációs pályázatot nyert a MOME

Története során először nyert nemzetközi innovációs pályázatot a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem. Az Európai Unió kutatás-fejlesztési programja, a Horizont Európa keretében a MOME egy Magyarország számára is fontos célkitűzést, a biomassza-alapú gazdaságra való átállást segíti majd.

Hirdetés