Ha fontos a súly: Synus | Terrán (X)

A környezettudatosság mellett a tetőcserepek súlya is fontos szempont lehet a héjazat megválasztásakor. A több mint száz éves Terrán Synus betoncserepei mindkét kívánalomnak megfelelnek, egyszerre készülnek természetes anyagokból és kevésbé terhelik a tetőszerkezetet.


Ellenálló, ugyanakkor légies

Tetőfelújításkor fontos kérdés lehet, hogy a régi szerkezet elbírja-e az új tetőcserepeket. A nagy múltú Terrán kilenc éve vezette be legkönnyebb tetőcserepét, a Synust, amely azóta is töretlen népszerűségnek örvend. A Construma-díjas betoncserép szerkezetében tömör, erős, ellenáll az időjárás viszontagságainak, ám súlya könnyű.

A Synus tömegét tekintve 3,9 kg, négyzetméterenként 10 darabbal számolhatunk, így 39 kg/m2 a terhelése. A légiessége azonban nem jelent kompromisszumot sem tartósságában, sem ellenálló képességében. Egyaránt jó választás, ha felújításról vagy új ház építéséről van szó.

A Synus kilencféle színben kapható, a téglavöröstől a sötét árnyalatokig, így egyaránt jó döntés a hagyományos és a kortárs építészeti megoldásokat kedvelők számára is.


Felületkezelésekkel a prémium minőségért

A Terrán legkönnyebb tetőcserepe négyféle felületkezeléssel érhető el. Mindegyik kiváló kopásállóságot és magas színvédelmet biztosít a Synusnak, ám más módon is garantálja ellenálló képességét.

A ColorSystem eljárással a Synus meggypiros és mogyoróbarna cserepeinek színe mélyebb tónusúak lesznek, hosszabb ideig őrzik meg az intenzitásukat. Az öntisztuló felületnek köszönhetően a tetőcserepek az UV sugárzásnak is jobban ellenállnak. Ráadásul a gyártási technológia környezetbarát, nélkülözi az oldószert és az ammóniát.

Selyemfényű, elegáns megjelenést ad a tégla, a sötétbarna és a fekete Synus cserepeknek az Elegant eljárás.

A prémium kategóriás Resistor felületkezelés a mai technológiai tudás egyik legmagasabb szintjét képviseli. A Synus Korall, Mocca és Carbon cserepek finom, sima kidolgozottságúak, valamint ellenállóbbak lesznek.

A sötét tónusú, így a Synus Moon tetőcserepeknél is különösen fontos kérdés az energiahatékonyság. A ClimaControl felületkezelési eljárás megvédi a héjazatot a felmelegedéstől, sőt, a tetőcserepek közel 60%-kal kevesebb infravörös sugarat nyelnek el.
 


Döntéstámogatás és pontos tervezés egyedi innovációval

A Terrán számára kiemelten fontos, hogy segítse az építészek, szakemberek munkáját. Ezért a szintén magyar tulajdonú Envirosense Hungary Kft-vel létrehozta az EnviMap rendszert. Az egyedi, innovatív fejlesztés lényege, hogy különleges légi lézerszkenner segítségével, LOD2 részletességű tetősíkokat modellezhetünk. A légi lézeres felmérés a rögzített pontfelhőből képes megrajzolni a tetőt, így támogatja a döntést és a pontos tervezést. Közel valósághű tetőadatok kérhetők így le a Terrán Tetőkalkulátorába is beépülő rendszer segítségével az ország 2100 településének épület-geometriai adatállományáról. 

 

TerránWeb | Facebook | Instagram

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

A cserép útja | Terrán (X)

A cserép útja | Terrán (X)

Hogyan készülnek a Terrán cserepek? – 3. rész

Megújult és kiegészült a Terrán AddOn (X)

Megújult és kiegészült a Terrán AddOn (X)

Már a Terrán Generon is elérhető a felületen.

Hirdetés