A Market Zrt. építi a MOL székházat a Kopaszi-gáton

A MOL Campus 120 méteres lesz, 28 emelettel és a tetején közkilátóval.

Eldőlt: a Mol a Market Építő Zrt. pályázatát ítélte a legjobbnak, így a cég több hazai alvállalkozóval együtt építheti a Mol Campust. A Mol közleményében kifejti: az egyedi megoldásokat tartalmazó épület 2500 munkavállalónak biztosít majd modern munkahelyet a Kopaszi-gáton.

Fotó: Dbox
A kivitelező kiválasztására 2018. őszén írt ki a Mol egy zártkörű tendert, amelyre négy vállalat kapott meghívást, magyar és külföldi cégek egyaránt. A legjobb ajánlatot négy körben választották ki, az elbírálás során a Mol döntéshozói az árajánlaton kívül olyan szempontokat is figyelembe vettek, mint a vállalatok korábbi referenciái, pályázat során elkészített műszaki alternatívák átgondoltsága, számossága, valamint a magyar alvállalkozók bevonása.

Az új székház várhatóan 2022-ben készült el, terveit a világ egyik legismertebb építészstúdiója, a Foster+Partners készítette el, magyar FintaStúdióval közösen. A megálmodók szerint a 120 méter magas Campus Budapest egyik ikonikus épülete lesz. 

A pályázaton győztes Market Építő Zrt. építette például a Telekom és T-Systems közös székházát és a Hegyvidék kapujában található Hillside Officest is. A cég olyan referenciákat is magáénak tudhat, mint az ország legnagyobb ipari beruházása, az Apollo Tyres gyöngyöshalászi gumiabroncsgyára, vagy a Párisi Udvar teljes műemlékrekonstrukciója és ötcsillagos szállodává alakítása. Jelenleg futó legösszetettebb vállalása a Mol Campus szomszédságában épülő új városnegyed létrehozása, a BudaPart projekt, ahol 15 lakóépület és 12 iroda tervezését és kivitelezését végzi. 

Forrás: MTI
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Halmozta a sikereket a Market az Év Irodája versenyén

Halmozta a sikereket a Market az Év Irodája versenyén

Három Market Építő Zrt. által épített irodaház is van a nyertesek közt. 
 

Hamarosan elrajtol a gyártás a Chervon miskolci üzemében

Hamarosan elrajtol a gyártás a Chervon miskolci üzemében

Közel 17 ezer köbméter betont épített be a Market az új üzembe.

Hirdetés