A Futurealé az Év Irodabérleti Tranzakciója

A Budapest ONE-t energiatakarékos, intelligens központi épületirányítási rendszerrel szerelik fel.

A Portfolio üzleti portál által megrendezett Property Investment Forum konferencián a Futureal nyerte el az Év Irodabérleti Tranzakciója elismerést a nyolctagú szakmai zsűri döntése alapján. 

A díjnyertes tranzakció, amely a Cushman & Wakefield közvetítésével jött létre, a Vodafone és UPC összeolvadásának jelentős lépése: a vállalat fővárosi irodáiban dolgozó kollégái 2022 őszén a Budapest ONE irodaparkba költöznek át, vagyis a Futureal fejlesztésében megvalósuló komplexum ad majd otthont a Vodafone új főhadiszállásának.

Az új helyszínen a legmagasabb elvárásoknak is megfelelő, innovatív technológiai megoldásokkal felszerelt irodát alakítanak ki, ami a fenntarthatóságon túl a dolgozók egészségére és közérzetére is összpontosít. 

„Büszkék vagyunk az elismerésre és büszkék vagyunk arra is, hogy a Vodafone a Budapest ONE-t választotta. A sikeres tranzakció és a díj a bizonyíték arra, hogy a jelenlegi nehéz körülmények közepette is komoly piaci igény mutatkozik a kiváló lokációjú, modern, egészséges és innovatív irodai környezetre, ahol a pandémiát követő új korszak elvárásai szerint, kreatívan kialakított terekben, rugalmasan dolgozhatnak a munkatársak” - mondta Dr. Berki J. János, a Futureal nemzetközi iroda-bérbeadási és vagyongazdálkodási igazgatója.

„A Cushman & Wakefield és a Vodafone Magyarország kapcsolata hosszú és sikeres múltra tekint vissza mind bérbeadási, mind pedig projekt menedzsment szolgáltatások tekintetében, melyre nagyon büszkék vagyunk – tette hozzá Szántó Tamara MRICS, a Cushman & Wakefield Partnere és irodabérbeadási vezetője. – Örömmel tölt el minket, hogy egy igen hosszú tárgyalási folyamat sikeres lezárásaként kiválasztásra került a Budapest ONE irodaház, amely a Vodafone Magyarország jövőbeni igényeit teljeskörűen kiszolgálja. Nagy előny továbbá, hogy a Vodafone Magyarország a projekt legelején, már a tervezési fázisban becsatlakozhat a folyamatba, mely biztosítja számára, hogy az épület teljes egészében a vállalat igényei szerint kerüljön megépítésre és kialakításra. A Cushman & Wakefield PDS csapata számára az együttműködés továbbra is folytatódik a projekt érdemi részével, mely magában foglalja az épülő irodaterület teljeskörű tervezését, kialakítását és magát a költözést is.”

Szántó TamaraBerki János

A WELL Building és BREEAM környezettudatos épületminősítési rendszer elvárásai szerint megtervezett Budapest ONE-t energiatakarékos, intelligens központi épületirányítási rendszerrel szerelik fel. A dolgozók mentális és fizikai egészségét többek között az épületben megtalálható multifunkciós közösségi szoba, a tusolóval felszerelt kerékpártároló, az épület tetején lévő panorámás futópálya, és az irodapark belsejében található félhektárnyi nyitott köztér is támogatja, amit szökőkutak és egyedi kialakítású zöldterület tesz majd közkedvelt találkozóhellyé. 
A Vodafone új székhelyének kiválasztásánál az elhelyezkedés is kiemelt szempont volt, hiszen a Budapest ONE Magyarország legnagyobb multimodális, azaz több közlekedési módot összekötő közlekedési csomópontjában helyezkedik el. Őrmezőn, Budapest egyik dinamikusan fejlődő városrészében, a Kelenföldi pályaudvar, a 4-es metró, az 1-es villamos és számos buszjárat, illetve az M1–M7 autópályák fővárosi bevezető szakaszának találkozásánál megvalósuló nagy ívű fejlesztés – közvetlen járatokkal – akár 10 perc alatt is elérhető a belvárosból.

Forrás: Közlemény
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Más szemszög: épül a Budapest ONE első üteme

Más szemszög: épül a Budapest ONE első üteme

Új városközpont születését fotózza a magasból Rizsavi Tamás. 

Ívek, élek, tükrök: új szobor a Corvin Sétányon

Ívek, élek, tükrök: új szobor a Corvin Sétányon

Mikus Áron Triptichon című szobra díszíti majd nyártól a Corvin Technology Park irodakomplexum udvarát.

Ez az öt építészeti trend segít élhetővé tenni környezetünket

Ez az öt építészeti trend segít élhetővé tenni környezetünket

A klímaváltozás miatt az emberiség kihívások előtt áll, mit jelent mindez az építészetben?

Hirdetés