A Foster + Partners letölthető template-eket kínál.

A Foster + Partners is kiveszi a részét a koronavírus elleni harcból: míg a válság elején arcvédő maszkot tervezett, és meg is osztotta a tervek forráskódját, az utóbbi napokban különböző feladatokat talál ki gyerekeknek, hogy kreatív elfoglaltságot kínáljanak nekik a karanténban.

Építs felhőkarcolót papírból, esetleg készíts el egy egész várost, vagy tanulj meg fát rajzolni! – ilyen feladatokhoz készített template-eket a világhírű birt építésziroda gyerekek számára. Pontosabban ideális esetben szülők és gyerekek együtt tölthetik ezekkel az időt a karanténban, szó szerint építő jellegű elfoglaltságot találva.

Az #architecturefromhome kezdeményezés egyszerre szórakoztatja és tanítja a gyerekeket, akik vághatnak, hajtogathatnak, ragasztgatnak és színezhetnek is.

A szülő pedig büszke lehet, hogy egy Foster + Partners tervezte toronyház áll a nappaliban.

„Számunkra a karantén lehetőség is egy sor online kezdeményezésre – mondta, Katy Harris, az iroda munkatársa a Dezeennek. – Ezzel igyekszünk edukálni, szórakoztatni, és segíteni a szülőknek és gondozóknak.”

A Norman Foster által 1967-ben alapított stúdiónál abban bíznak, hogy a gyerekeket a fenti „játékok” arra ösztönzik, hogy elgondolkodjanak a környezetükről, egyúttal az iskolai tananyagot is kiegészítik. A rajzokat elsősorban 2-12 éves gyerekeknek szánják, de „minden korosztály találhat benne valami érdekességet.”

És a kezdeményezés működik: az iroda biztatja a közösséget, hogy küldjenek vissza fotókat az elkészült művekről, és valóban, érkezett levél Kanadából, Spanyolországból, Olaszországból, Ausztráliából és még Kambodzsából is.

De nem kell ilyen messzire menni: egy hatéves tesztalanyunk már a fotók láttán felkiáltott: „Nekem ez pont jó lenne!”

Fotók: Foster + Partners
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Gyógyító építészet – healing architecture

Gyógyító építészet – healing architecture

Élvonalbeli spanyol, angol és dán tervezők adnak elő a MÉSZ idei Nemzetközi Építészkongresszusán.

Fából űrhajót - így tanítsunk gyerekeknek a térről

Fából űrhajót - így tanítsunk gyerekeknek a térről

Cseh András, a CAN Architects építésze magával ragadó TED-előadást tartott a térről való gondolkodás megismertetéséről.

Tulipán az Uborka mellett - engedélyt kapott London új látványossága

Tulipán az Uborka mellett - engedélyt kapott London új látványossága

A londoni várostervezési hivatal jóváhagyta a Foster + Partners iroda terveit a Tulipán nevű felhőkarcolóra. A 305 méter magas torony a döntéshozók szerint „London újabb ikonikus épülete lehet”.

Hirdetés