Hirdetés

A 5th International Conference on Urban e-Planning 2020-ban a koronavírus-járvány miatt elmaradt, 2021. szeptember 7-10 között azonban online keretek között megrendezik.

Az ötödik nemzetközi Urban e-Planning konferencia 2020-ban a pandémia miatt elmaradt. A 2021-re eltolt konfrencia célja, hogy feltárja és megismertesse az új fejleményeket az intelligens városirányítás és a polgárok e-részvételének terén a helyi és a városi irányításban. Ötven évvel Sherry Arnstein A Ladder of Citizen Participation” című, mérföldkőnek számító szövegének közzététele után a konferencia azt a célt tűzi maga elé, hogy bemutassa a legújabb innovációkat illetve a polgárok e-részvételének új formáival megjelenő kihívásokat a helyi és városi e-kormányzás területén.

Olyan előadásokat várnak, amelyek reflektálnak a jelenlegi digitális forradalomra (értve ez alatt például a várostervezési eljárások és műveletek digitalizálását; az adatalapú  városi tevékenységek és szolgáltatások  működését) illetve a digitális forradalomnak a városvezetésre, a polgárok részvételére és a legfontosabb városfejlesztési kérdésekre - többek között a klímaváltozással, az energiaátmenettel (megújuló energiák bevezetésével), a mesterséges intelligenciával kapcsolatos problémákra - tett hatásával foglalkoznak. A konferencia a Covid-19 pandémia és a városi e-planning kapcsolatát is feltárja és megvitatja. Elméleti és gyakorlati területen működő szakemberek előadásait egyaránt várják az alábbi témákban, illetve minden kapcsolódó területen:

 

Az intelligens városok irányítása és tervezése
A polgárok e-részvétele a várostervezésben illetve irányításban
A város és az e-planning kapcsolata a Covid-19 pandémia vonatkozásában


 

A 5th International Conference on Urban e-Planning, amelyet az „International Journal of E-Planning Research” , a Lisszaboni Egyetem "Geography and Spatial Planning" Intézetével együttműködve szervezett, teljes egészében az online térben zajlik 2021. szeptember 7-10 között

A kiírás angol nyelven ITT olvasható
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Járókelők előnyben – a Szent Gellért rakpart gyalogosbarát átalakítása

Járókelők előnyben – a Szent Gellért rakpart gyalogosbarát átalakítása

Nagy Eszter, a Koppenhágai Egyetem tájépítész szakos hallgatójának várostervezési diplomamunkája

Az egykori amerikai álom mára a modern kori várostervezés rémálma lett

Az egykori amerikai álom mára a modern kori várostervezés rémálma lett

A városok népsűrűsége csak növekszik, részben az elavult szabályok miatt azonban a lakhatás egyre drágább.

Ezzel a városépítő játékkal tényleg kizárhatod a külvilágot

Ezzel a városépítő játékkal tényleg kizárhatod a külvilágot

A Townscapert a skandináv várostervezés és mesekönyvek inspirálták.

Hirdetés