Hirdetés

A szervezők szerint sose volt rá akkora szükség, mint most.

A London Design Festival szervezőbizottsága hétfőn bejelentette, hogy ősszel rendezik meg a koronavírus járvány miatt elmaradt eseményt. Bár tisztában vannak azzal, hogy a járvány még nem múlt el, nem várnak tovább a sorrendben 18. fesztivál megtartásával, még ha csökkenteniük is kellett a megrendezendő programok számát. Az esemény 2003-as megalakulása a "formatervezés örömünnepe", amelynek célja a designerek, a kiskereskedők és az designszakma oktatóinak egy platformra terelése.

A szervezők szerint soha nem volt akkora szükség a fesztiválra, mint most, ugyanis az elmúlt hónapok olyan helyzet elé állították a tervezőket, amelyekben komoly mentalitásváltásra és segítségre lesz szükségük. A fesztivál igazgatója, Ben Evans kitért arra is sajtótájékoztatóján,

hogy a show-nak folytatódnia kell, a fesztivál elengedhetetlen az ágazat életben maradásához, így a fesztivál történetében először minden lehetséges eszközt bevetnek annak érdekében, hogy a lehető legtöbb embert elérjék szerte a világban: a személyesen megtekinthető installációk mellett virtuális kiállításokkal, előadásokkal is készülnek.

Evans elmondta azt is, hogy tekintettel a fennálló vírushelyzetre, konzultáltak partnereikkel, a design szakma képviselőivel, valamint a polgármesteri hivatal illetékeseivel és ennek szellemében hoztak döntést a megrendezésről.

A London Design Festival 2020. szeptember 12. és 20. között kerül megrendezésre, a részletes programot ide kattintva érhetitek el. 2019-ben mintegy 600.000 látogató érkezett az eseményre a világ 75 országából. A London Design Fair egyik fontos attrakciójának (London Design Fair) megtartását 2021-re halasztották.

Forrás: London Design Festival
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Halad az ország történetének eddigi legnagyobb zöldmezős beruházása

Halad az ország történetének eddigi legnagyobb zöldmezős beruházása

A Market nem mindennapi volumenekkel van jelen:14 cölöpöző géppel, 28 toronydaruval, 136 kilométernyi cölöppel és az ország legnagyobb betonkeverőjével valósítja meg a projektet.

Éjszakai kalandok Óbudán

Éjszakai kalandok Óbudán

Ismét jön az Óbudai KultÉj!

Körforgásosság az ingatlanszektorban

Körforgásosság az ingatlanszektorban

A Denkstatt csoport & DGE angol nyelvű webinárja 

Hirdetés