Mit kell tenni ma, hogy az unokáinknak is élhetőek maradjanak a városok?  

Még a koronavírus-járványt is a saját hasznára igyekszik fordítani az osztrák főváros. Ez lesz ugyanis az egyik témája a 2021. május 4-5. között  megrendezett smart city csúcstalálkozónak. A Smart City Summit résztvevői arra keresik majd a választ, mit kell tenni ma ahhoz, hogy unokáink számára is élhetőek maradjanak a városok.  

Bécs évek óta egyike a világ legélhetőbb városainak © Wirtschaftsagentur / David Bohmann

Negyven ország több mint 450 gazdasági, tudományos és közigazgatási szakemberének, valamint vállalkozásának részvételével rendeznek smart city csúcstalálkozót 2021. május 4-5. között Bécsben. A digitális, angol nyelvű Smart City Summit első napja egy online konferencia, ahol olyan kérdéseket vitatnak meg, mint

  • a városok szerepe a körforgásos gazdaság bevezetésében
  • az épített környezet szén-dioxid kibocsátásának csökkentése
  • az urbanizációs problémák megoldása kerületi szinten
  • a digitalizáció
  • a hidrogén városi gázként való felhasználása
  • vagy a koronavírus-járvány tanulságai.

A rendezvény második napján konkrét problémákra keresnek megoldást a résztvevők. Lesz workshop például arról, miként valósítható meg a körforgásos gazdaság a bécsi reptéren, vagy hogy miként lehet elérni a klímasemlegességet az egyes városrészek szintjén.

Az ingyenes rendezvényre egészen az esemény kezdetéig, 2021. május 4-ig lehet regisztrálni ezen a honlapon

A Smart City Summit az osztrák főváros 2021. április 27. és május 12. között megrendezett nagyszabású startup fesztiválja, a ViennaUp’21 egyik kiemelt rendezvénye. Közép-Európa legnagyobb startup fesztiválját a Bécsi Gazdasági Ügynökség kezdeményezte, hogy bebizonyítsák – Ausztriának és a nagyvilágnak egyaránt –, hogy Bécs a járvány ellenére is erőt tud meríteni az együttműködésekből, hogy valami újat hozzon létre. A rendezvényre már a regisztráció első órájában óriási érdeklődés mutatkozott a kelet-közép-európai térségből. 

A ViennaUp’21-on olyan előadók képviseltetik magukat, mint a Magyarországon is jelenlévő, coworkinggel foglalkozó Loffice, az Austrian Startups vagy az Infineon Technologies. A több mint száz program változatos tematika köré épül; szó lesz a fenntarthatóságról, a kooperáció erejéről és a technológiai és társadalmi fejlődés hatásairól is. A kéthetes programsorozat alatt hét nagyobb esemény zajlik majd, ilyen az Open Vienna, a FinTechWeek, a Smart City Summit, a B2B Software Days, a Manufacturing Days és a LISAVienna B2B Health Partnering.

A koronavírus-járvány miatt a ViennaUp’21 minden eseményét online, angol nyelven tartják meg, kapcsolatépítésre a b2Match platformján keresztül van lehetőség. Regisztrálni a rendezvény honlapján lehet.

Forrás: Közlemény
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Hamarosan szélenergiával is fűthetnek a bécsiek

Hamarosan szélenergiával is fűthetnek a bécsiek

Hundertwasser szellemiségét viszi tovább az új Power-to-Heat létesítmény.

Légvédelmi tornyot és lapostetős kórházat is zöldítenének Bécsben

Légvédelmi tornyot és lapostetős kórházat is zöldítenének Bécsben

Ötleteit várnak olyan közterületek kizöldítésére, ahol a közművezetékek vagy helyhiány miatt nem lehet fákat ültetni. 

Már csak június végéig közlekednek az önvezető buszok a bécsi okosvárosban

Már csak június végéig közlekednek az önvezető buszok a bécsi okosvárosban

Két év után befejeződik a kísérleti projekt Aspern Seestadtban.

Hirdetés