Ha valamikor, akkor most érdemes a megújuló energiák felé fordulnunk: a klímaváltozás hatásai és az energiaárak elszabadulása kiemelt kérdéssé tette, hogyan gondolkozzunk a Föld és családunk jövőjéről.


Most a legidőszerűbb a Terrán Generon

A rezsiárak szabályainak megváltoztatásával drasztikus áremelkedéssel szembesülünk, és feltesszük magunknak a kérdést, mivel tudnánk csökkenteni a fenntartási költségeinket. Egyre többen ismerik fel, hogy a pénztárcánknak és a Földnek is a megújuló energiaforrások felhasználása tenne a legjobbat. A több mint száz éves Terrán a napelemes tetőcseréppel saját fejlesztésű megoldást kínál a zöldenergia-termelésre és így búcsút mondhatunk a nagytáblás megoldásoknak. A Terrán Generonnál a napelemeket a tetőcserépbe integrálták, így minden egyes cserép külön szolárpanelként működik. Ezzel a megoldással nincs szükség a tetőhéjazat áttörésére, a Terrán Generon tökéletesen belesimul a tető síkjába, így nem von le semmit a ház esztétikai értékéből, sőt modern megjelenésével egyértelműen a tető lehet a ház éke. Mára több mint 300 háztartásnál és intézménynél bizonyított, ami megközelítőleg 150 000 beépített modult jelent.
 


Tökéletes párosítás, minden igényt kielégítve

A Terrán Generon a Zenit és Rundo síkcserepekkel kompatibilis, a két termékcsalád méretében és formájában is tökéletesen illeszkedik a napelemes tetőcseréphez. Így ha valaki csak későbbre tervezi annak beszerzését, de most aktuális a tetőcsere, abban az esetben is érdemes ezen termékcsalád elemei mellett letenni a voksot: a jövőben csak annyi cserepet kell majd lecserélni, amennyire szükség van a ház energiaellátásához. Egy négytagú, családi házban élő átlag magyar család esetében – egy 4-5 kWp-es rendszer beépítésével számolva – ez hozzávetőlegesen 270 db Terrán Generon felhelyezését jelenti.

A Zenit és Rundo tetőcserepekkel mind a modern, mind a hagyományosabb megjelenés hívei is elégedettek lesznek, színválasztékában pedig a sötétebb árnyalatoktól, a vörösebb színeken át egészen a korallig válogathatunk.
 

Az esztétikai szempontok mellett a tetőcserépnek funkcionálisan is meg kell felelnie a tervezői, kivitelezői és vásárlói igényeknek. Az elmúlt év fejlesztéseinek köszönhetően a Zenit és Rundo síkcserepek bordázottsága és horonykapcsolati kialakítása korszerűbb lett, ezáltal jelentősen megnőtt a termékek teherbírása, törésszilárdsága, eső- és viharállósága.


Értéknövelés, felelősség a jövőért

Fontos szempont, hogy a napelemes tetőcseréppel nemcsak a villanyszámla csökken, hanem az innovatív megoldás alkalmazásával jelentősen megnő az ingatlan értéke is: az eddigi 4-4,5 százalékos értékkülönbözet most akár 5-6 százalékos is lehet. A befektetés pedig a jelenlegi energiaárak mellett fele annyi idő alatt is megtérülhet, mint korábban. Ráadásul a Terrán Generon nemcsak a pénztárcának kedvez, hanem környezeti szempontból felelősen gondoskodik a jövőről is.


A Terrán a környezettudatosság mellett abban is elkötelezett, hogy a tetőépítés előtt állókat segítse döntésükben, ezért számos felületen informatív tudásanyaggal szolgál. A Terrán TetőKalkulátorral a tetőcserepek mellett, a Terrán Generon anyagszükségletét is könnyedén kiszámolhatjuk, de nemrégiben megújult az ArchiCAD program alá beépülő Terrán AddOn is, aminek köszönhetően a Terrán termékeivel kapcsolatban már egyetlen gombnyomással minden információ a szakemberek rendelkezésére áll. A felület extra funkcióval bővült: ezentúl a Terrán Generon napelemes tetőcserépről is naprakész tervezői információk érhetők el, az építtetők pedig már a tervezés fázisában láthatják a Terrán Generon esztétikai előnyeit.

 

Terrán Tetőcserép Gyártó Kft. | Web | Facebook | Instagram | Youtube

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Tetőcserepekkel segít a Terrán

Tetőcserepekkel segít a Terrán

Az idén 100 éves cég a társadalmi felelősségvállalásra is gondol.

A Terrán is csatlakozott a „Vedd a hazait!

A Terrán is csatlakozott a „Vedd a hazait!" kezdeményezéshez

A kampány elemeként a legforgalmasabb fővárosi megállókban maszkkal fedett plakátokon buzdítanak a hazai termékek vásárlására.

Fiatalos lendülettel menetel az idén 100 éves Terrán

Fiatalos lendülettel menetel az idén 100 éves Terrán

A piacvezető tetőfedőanyag-gyártó új gyártócsarnokot és üzemet ad át, és a külpiacokat is meghódítaná.

Hirdetés