Maradj még

A nyugalom teljességét kínálják a pihenni vágyóknak a Kleine Bleibe hangulatos épületei.

A német Fröhlich Gassner Architekten munkái letisztult vonalairól, finomra hangolt részleteiről, minőségi anyagairól könnyen beazonosíthatók. Fiatal, holisztikus szemléletű építészcsapatuk az esztétikumot hozza összhangba a funkcionalitással – ennek eredményeként időtálló architektúrát teremtenek. A környezettel békés harmóniában áll a nyüzsgő, túlterhelt világunktól távol eső Kleine Bleibe Holiday Homes projekt nyugalmat kínáló, puritán tömbje.

 

 

Gyönyörű, öreg szilva- és diófák között, a természet ölelésében sötétlenek a masszív, minimalista stílusú Kleine Bleibe kabinok. A lenyűgöző kilátással bíró, feketére festett egyedi épületegyüttes három részből áll: a vendégek minél teljesebb kikapcsolódását két ház és egy szauna segíti. A Fröhlich Gassner építészei a favázas, hagyományos alappal bíró létesítmények geometriáját a környező vidékhez igazították.

 

 

A hely varázsa és a benne álló nyaralók atmoszférája nemcsak lelket nyugtató, saját magunkhoz is segít újra visszatalálni. A Kleine Bleibe időtlen, személyes jellege a projekt fő vezérmotívumát, a fenntartható, egyszerű kikapcsolódást segít megvalósítani. A házak letisztult részletei, minőségi anyagai, minimalista arculata a nyugodt, önmagával egyensúlyban élő szellem fizikai leképeződései.

 

 

Az épületek magas falai, födéme és a homlokzaton túlnyúló tető a fenntartható építészet jegyében, keresztlaminált (CLT) fenyőfából épült. A látogatót az enteriőrbe lépve tömörfa padló, a vizes helyiségek hidegburkolata és csiszolt esztrich felületek fogadják. A kabinok jól érzékelhető párbeszédben állnak a körülöttük lévő természeti tájjal, ezt a nagyméretű ablaknyílások pedig még tovább fokozzák.

 

 

A Kleine Bleibe Holiday Homes alapötletét a háborítatlan nyaralás igénye szülte. Az életet a maga egyszerű, lényegretörő tisztaságában közvetíti, ahol az elme, a mindennapok és a tech eszközök is kikapcsolnak. A test elenged, és átadja magát a kézzelfogható természet végtelen szabadságának, a szellem pedig ösztönös, korlátlan szárnyalásba kezd. Ekkor pedig a Kleine Bleibe („Kis tartózkodás”) név végképp érthetővé válik: egy ilyen környezet – legalább egy kicsit – minden egyes látogatás alkalmával maradásra csábít.

 

 

 

Fröhlich Gassner Architekten | Web | Facebook | Instagram

 

 

 

Forrás: ArchDaily

 

 

További képek és rajzok a galériában!
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Maradj még

Maradj még

A nyugalom teljességét kínálják a pihenni vágyóknak a Kleine Bleibe hangulatos épületei.

A Velencei Charta halála

A Velencei Charta halála

Műemlékvédelem és emlékezetpolitika Magyarországon itt és most 

Műértő fényűzés a Nemzeti Múzeum padlóján

Műértő fényűzés a Nemzeti Múzeum padlóján

Bemutatkozik a nagyharsányi római villa apszismozaikjának digitális rekonstrukciója

Hirdetés