Magyar mérnökök tapasztalata egy technológiai világcég termékeivel.

„Az egyik kollégám most cserélte le a gépét és már az első használat során azt tapasztalta, hogy ez a munkaállomás új dimenziót nyit számára” – mondja a Lenovo ThinkPad P15 mobil mérnöki munkaállomás kapcsán Ballay Zsolt, COO bim.GROUP – a KÉSZ Csoport stratégiai partnere.

A KÉSZ Csoport a közelmúltban váltotta le munkaállomásait Lenovo Think termékekre, ami nagyban járult hozzá a 2000 munkavállalót alkalmazó építőipari vállalatcsoport eredményességének megsokszorozásához.
 


A KÉSZ Csoport Magyarország egyik legnagyobb építőipari vállalatcsoportja. A 40 éve alapított cég a hazai piac mellet ma már Németországban, Szerbiában és Romániában is jelen van. Sikeres nemzetközi terjeszkedése, piaci függetlensége és ágazatformáló szerepe kiemeli a hazai versenytársak köréből.

„Eleinte acélszerkezetgyártásból és -szerelésből éltünk, ma már azonban az építőipar teljes palettáját lefedjük, de más ágazatokban is érdekeltek vagyunk, mint például az energetika” – mondja Metykó Tibor, a KÉSZ Csoport Marketing és Vállalati Kommunikációs igazgatója.

A vállalat léptékének érzékeltetésére olyan projekteket emel ki a portfólióból, mint a Hungexpo közelmúltbeli teljeskörű újjáépítése, a jelenleg is épülő Nemzeti Atlétikai Stadion, illetve Budapest legmagasabb épülete, a Mol Campus. A cég sikereihez nagyban járul hozzá az a szemlélet, amelyet mottójában is megfogalmaz: „a tudásra építünk”. Üzletfelei megválasztása során is ezt az értékrendet képviseli, így döntött a Lenovo technológiai cég mellett, mikor a mérnöki munkaállomásait biztosító partnerét kereste.
 


A KÉSZ Csoport számára kiemelten fontos, hogy megbízható, gyors, erős és mobilis munkaállomások szolgálják ki munkatársaikat, ezért döntöttek úgy, hogy gépparkjukat a Lenovo ThinkPad P15 mobil mérnöki munkaállomásokkal bővítik. Az eszközök stabilitását a 12 katonai szintű követelmény szerinti tesztelés és a több, mint 200 minőség-ellenőrzés biztosítja, így olyan extrém körülmények között is biztonsággal használhatók a P15 modellek, mint a sarkvidéki fagy vagy a sivatagi homokvihar, de olyan hétköznapi bosszúságok se okoznak kárt az eszközökben, mint a kiömlött folyadék vagy a leejtés.

„A P szériás munkaállomások olyan kiemelkedő teljesítményű paraméterekkel rendelkeznek – kiemelve az Intel® Core™ i9-es processzor termékcsaládot – hogy a parametrikus tervezés során lefuttatott tesztekben egyértelmű győztesként hozták ki ezt a termékpalettát. Ezek a processzorok a Rhino és Grasshopper alkalmazásokban futtatva körülbelül 27-28 százalékponttal stabilan előznek meg minden más megoldást” – hangsúlyozza a gépek egyik előnyét Dr. Palágyi Gábor, a KÉSZ Holding beszerzési igazgató-helyettese.

Az élvonalbeli élményhez az ultraerős NVIDIA® RTX™ A3000 videokártya-támogatás is hozzájárul, a Lenovo saját fejlesztésű innovatív grafikus kártyája pedig elősegíti a teljes körű konfigurálhatóságot. A szakember a technológiai előnyök mellett egy olyan jelentős szempontot is kiemel a KÉSZ Csoport és a Lenovo együttműködését illetően, miszerint „a Lenovo sose éreztette velünk, hogy értékesíteni kíván számunkra. A hangsúly mindig az üzleti céljaink támogatásán volt. Összességében a legmagasabb műszaki tartalmat kaptuk optimális árszinten.”
 


Az eszközöket használó munkavállalók mellett a KÉSZ Csoport IT munkatársai is elégedettek a Lenovo új termékeivel. Molnár József, a KÉSZ Consulting IT igazgatójának beszámolója szerint ugyanis mióta a ThinkPad P15 mobil munkaállomásokkal bővült a cég gépparkja „jelentősen csökkent az IT beavatkozások száma, az eszközök stabilabban működnek, mint a megelőző gyártók termékei”. Ily módon az IT-sok is elégedettebbek, mert kevesebb a szervízmunkájuk.

Ballay Zsolt, a bim.GROUP COO-ja számos vezetői laptopot próbált ki és használt hosszabb távon az elmúlt évek során. A Lenovo ThinkPad P15 mobil munkaállomás kapcsán úgy fogalmazott, hogy ez a termék „egyedülálló a piacon”. Tapasztalata szerint egy nagyon stabil és rendkívül gyors gépről van szó.

„A korábbi eszközeinkhez képest számottevő különbség a hatékonyság mértéke, ami a munkamorál szempontjából is kiemelendő. Csökkent ugyanis a rendszerek futása során a várakozással eltöltött idő. Fontos számunkra, hogy a munkatársainknak ne kelljen várakozniuk, hanem azzal foglalkozhassanak, amiben igazán jók” – mondja a szakember.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Közös kutatás-fejlesztésbe kezd a Szegedi Tudományegyetem és a KÉSZ Csoport

Közös kutatás-fejlesztésbe kezd a Szegedi Tudományegyetem és a KÉSZ Csoport

Összehangolják az oktatást és a munkaerőpiaci helyzetet.

Több hely a kézilabdának

Több hely a kézilabdának

Tatabányán elkezdődött a tornacsarnok építése, melyen ahol a pályát a diákok és az utánpótlás-nevelés résztvevői is használják majd.

BEST OF OCTOGON 2022 | A Tektum-irodaház Kolozsváron

BEST OF OCTOGON 2022 | A Tektum-irodaház Kolozsváron

Tóthfalusi Gábor terve.

Hirdetés