Hirdetés

Az elkövetkező hetekben – Jaksa Bálint cikksorozatát kiegészítve – a ház tervezéséről és megvalósulásáról Tótszabó Tamás / Pyxis Nautica nézőpontjából is olvashattok majd itt, az OCTOGON online-on.

Jaksa Bálinttal, és feleségével, Barbarával való kapcsolatunk több évre nyúlik vissza. Még frissen alapított építészirodánkban látogattak meg minket 2017-18 körül, és ajánlották fel építészeti fotós szolgáltatásukat. Meggyőztek minket a referenciáik, és az általuk kialakított gyors és rugalmas workflow. Azóta is együtt dolgozunk, szinte valamennyi megvalósult építészeti- és enteriőr munkánkat Bálint fotózta.

Épp egy közös Balaton-felvidéki fotós-utazós nap során említette Bálint, hogy építkezni szeretnének, és felvetette, lenne-e kedvünk megtervezni a házát. Megtiszteltetésnek éreztük a felkérést, hiszen egy épületfotós több építésszel is kapcsolatban van, de pont ránk esett a választása, így örömmel igent mondtunk.
 


Pár hónappal később, 2022 nyarán már egy konkrét telekről beszélgettünk. Bálinték elég jól körbejárták, hogy mire van szükségük, tehát pontos tervezési programot kaptunk. Ezen kívül a telek és a tágabban vett hely adottságaihoz való igazodás volt még fontos szempont, valamint a hazánkban még fiatalnak számító CLT technológia, mely szintén a megrendelő vágya volt.

A fenti kívánalmak megalapoztak egy optimálisan szabad tervezési folyamatot. Pontos igények és megszabott korlátok álltak rendelkezésre, de a kérdésekre adott választ a tervezőre bízták, tehát a nagy könyv szerinti Megbízók voltak.
 


Az elkövetkező hetekben Bálint cikksorozatát kiegészítve, a ház tervezéséről és megvalósulásáról az építész szemszögéből írok majd.
 

A Ház a tónál 1. rész – Minden kezdet nehéz című, sorozatfelvezető cikket erre a linkre kattintva olvashatjátok.


Pyxis Nautica | Web | Facebook | Instagram
Jaksa Bálint | Web | Facebook | Instagram
 




Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Ház a tónál 6. rész – Első belső lépések

Ház a tónál 6. rész – Első belső lépések

A nyílászárók a helyére kerülnek, végre zárható a ház... Az építészeti fotós házat épít – tízrészes sorozat az alapozástól a kész házig a Pyxis Nautica és a WOOD IS MORE közreműködésével. Kövessétek velünk egy álom megvalósulását!

Ház a tónál 5. rész – Kezd végső formát ölteni

Ház a tónál 5. rész – Kezd végső formát ölteni

Tető a házon, jöhetnek az ablakok és indulhat a szigetelés... Az építészeti fotós házat épít – tízrészes sorozat az alapozástól a kész házig a Pyxis Nautica és a WOOD IS MORE közreműködésével. Kövessétek velünk egy álom megvalósulását!

Ház a tónál – A CLT / Pyxis Nautica

Ház a tónál – A CLT / Pyxis Nautica

Jaksa Bálint cikksorozatát kiegészítve, a ház tervezéséről és megvalósulásáról Tótszabó Tamás / Pyxis Nautica, vagyis az építész nézőpontjából is olvashattok az OCTOGON online-on – íme a negyedik rész.

Hirdetés