Hirdetés

Kazi Zsolt Silver Diploma díjat kapott az Eurasian Prize nemzetközi versenyen.

Silver Diploma díjat nyert a diplomamunkájával Kazi Zsolt az Eurasian Prize nemzetközi versenyen – közölte a BME a közösségi oldalain. A díj idei kiírására 22 országból több mint 450 projekt nevezett.

Az Eurasian Prize versenyt 2002 óra minden évben megrendezik az építészet, urbanisztika és design szakma képviselői. Idén 22 országból több mint 450 projekt mérkőzött meg a legjobb helyekért.

A zsűri kategóriánként szigorú szempontok szerint értékelte a mezőnyt az építészet és design mellett olyan kérdéseket előtérbe állítva, mint az urbanizáció hatásainak kezelése, ökológia és éghajlatváltozás, társadalmi közösségi tervezés.

Kazi Zsolt a Gergely-bánya megújításának tervével pályázott a fenntartható jövő témakörében. A fiatal mérnök áramot, illetve hőt termelne a Gergely-bánya feltöltéséhez használt hulladékból keletkező biogázból. Az erőmű köré pedig környezetbarát, közösségi térként is hasznosítható látogatóközpontot tervezett.

„Azt szokták mondani, hogy egy ilyen nemzetközi díj felér egy külföldi diplomával, szakmai pályafutásomban ezért mérföldkőnek számít” – jelentette ki Kazi a Kőbányai Hírek Facebook-oldalon. 

Idén a zsűrit Patrik Schumacher (Zaha Hadid Architects) elnökölte, de többek között Ben van Berkel és Jürgen Mayer H. is zsűritag volt. 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Mérnöklányok a családban

Mérnöklányok a családban

Ezzel a címmel várja mérnöknők történeteit a Műegyetem.

Oszmán-török évtizedek magyar építészeti terveiről nyílt kiállítás

Oszmán-török évtizedek magyar építészeti terveiről nyílt kiállítás

Ankarában láthatóak az Oszmán Birodalom kései és a Török Köztársaság korai időszakában készült tervek.

15 startup került be a BME inkubációs programjába

15 startup került be a BME inkubációs programjába

A csapatok eddig mintegy 175 millió forint befektetéshez jutottak.

Hirdetés