Már a jövő tanévre is várja 8. osztályos tanulók jelentkezését – középiskolai felvételi eljárás keretében – a Biatorbágyi Innovatív Technikum és Gimnázium (BIT). Az első évben – még Bicskén – egy technikumi és egy gimnáziumi osztály indul majd, majd az intézmény elköltözik a végleges helyére, Biatorbágyra, a több tudományterület együttműködésével kialakított iskolaépületbe.

Októberben megkezdődik a Biatorbágyi Innovatív Technikum és Gimnázium építése. A nagyszabású beruházást alapos tervezés előzte meg, melyben vezető építészeti, pedagógiai, digitalizációs és fenntarthatósági szakemberek dolgoztak szorosan azért, hogy egy valóban kiemelkedő 21. századi iskolaépület születhessen meg.

A teljes kivitelezés csak 2022 decemberében fejeződik be, de tekintettel a helyben felmért igényekre a fenntartó fontosnak tartja, hogy az első osztályok már 2022 szeptemberében elindulhassanak; így mindössze csak egy félévre a frissen felújított bicskei Vajda János Technikum épületébe költözik majd a BIT. A modern oktatási környezet tehát az első félévben is biztosított lesz, ahogy a kiemelkedő színvonalú oktatás is, mivel az átmeneti helyszínen is már a BIT tanárai várják majd a beiratkozó diákokat. Az első félévet követően a BIT hazatér Biatorbágyra az új épületbe.

A Biatorbágyi Innovatív Technikum és Gimnázium épületét a CÉH Zrt. tervezi (vezető tervező: Annus Marina), kivitelezését a Fejér B.Á.L. Zrt. végzi.

A két induló osztály közül az egyik pénzügy-számvitel technikumi, a másik gimnáziumi osztály lesz, míg a 2023-24 tanévtől kezdődően további technikumi osztályok is indulnak majd, a pénzügy-számvitel mellett logisztikai és informatikai területen.

„A Biatorbágyi Innovatív Technikum és Gimnázium mindent meg fog tenni, hogy az átmeneti időszakban segítse a diákokat az iskolába jutásban, illetve a tanrendet is a közösségi közlekedéshez igazítja majd” – jegyzi meg az intézmény közleménye.

Az iskolával, illetve felvételivel kapcsolatban a fenntartó, az Ökumenikus Segélyszervezet az Oktatásért Alapítvány folyamatos tájékoztatást nyújt a www.bit-edu.hu oldalon.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Tíz iskola nyerhet okosbútort az MVM versenyén

Tíz iskola nyerhet okosbútort az MVM versenyén

De az energetikai és fenntarthatósági szemléletformáló játékkal valójában mindenki nyer. 

Iskola a határon: fenntartható, biciklipályával a tetején

Iskola a határon: fenntartható, biciklipályával a tetején

A tervek szerint 2021-ben kezdik el építeni.

Megmentik a megújuló történelmi iskolaépület mellett álló nagy platánfát

Megmentik a megújuló történelmi iskolaépület mellett álló nagy platánfát

Mivel a szakértői vélemények szerint biztonsággal átültetni nem lehet, a kiviteli tervek módosításával óvják meg a fát.

Hirdetés