Hirdetés

Már a jövő tanévre is várja 8. osztályos tanulók jelentkezését – középiskolai felvételi eljárás keretében – a Biatorbágyi Innovatív Technikum és Gimnázium (BIT). Az első évben – még Bicskén – egy technikumi és egy gimnáziumi osztály indul majd, majd az intézmény elköltözik a végleges helyére, Biatorbágyra, a több tudományterület együttműködésével kialakított iskolaépületbe.

Októberben megkezdődik a Biatorbágyi Innovatív Technikum és Gimnázium építése. A nagyszabású beruházást alapos tervezés előzte meg, melyben vezető építészeti, pedagógiai, digitalizációs és fenntarthatósági szakemberek dolgoztak szorosan azért, hogy egy valóban kiemelkedő 21. századi iskolaépület születhessen meg.

A teljes kivitelezés csak 2022 decemberében fejeződik be, de tekintettel a helyben felmért igényekre a fenntartó fontosnak tartja, hogy az első osztályok már 2022 szeptemberében elindulhassanak; így mindössze csak egy félévre a frissen felújított bicskei Vajda János Technikum épületébe költözik majd a BIT. A modern oktatási környezet tehát az első félévben is biztosított lesz, ahogy a kiemelkedő színvonalú oktatás is, mivel az átmeneti helyszínen is már a BIT tanárai várják majd a beiratkozó diákokat. Az első félévet követően a BIT hazatér Biatorbágyra az új épületbe.

A Biatorbágyi Innovatív Technikum és Gimnázium épületét a CÉH Zrt. tervezi (vezető tervező: Annus Marina), kivitelezését a Fejér B.Á.L. Zrt. végzi.

A két induló osztály közül az egyik pénzügy-számvitel technikumi, a másik gimnáziumi osztály lesz, míg a 2023-24 tanévtől kezdődően további technikumi osztályok is indulnak majd, a pénzügy-számvitel mellett logisztikai és informatikai területen.

„A Biatorbágyi Innovatív Technikum és Gimnázium mindent meg fog tenni, hogy az átmeneti időszakban segítse a diákokat az iskolába jutásban, illetve a tanrendet is a közösségi közlekedéshez igazítja majd” – jegyzi meg az intézmény közleménye.

Az iskolával, illetve felvételivel kapcsolatban a fenntartó, az Ökumenikus Segélyszervezet az Oktatásért Alapítvány folyamatos tájékoztatást nyújt a www.bit-edu.hu oldalon.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Költözik a bécsi mobiliskola

Költözik a bécsi mobiliskola

A mobilsuli kis energiabefektetéssel bárhogy bővíthető és alakítható.

Innovatív, modellértékű középiskolai fejlesztés Biatorbágyon 

Innovatív, modellértékű középiskolai fejlesztés Biatorbágyon 

Elindult a Biatorbágyi Innovatív Technikum és Gimnázium fejlesztése. 

Hirdetés