A Quacquarelli Symonds (QS) 2020-as szakterületi rangsorának eredményei.

A QS-Quacquarelli Symonds évente közzéteszi rangsorát a világ egyetemeiről, idén az építészeti kategóriában a Massachusetts Institute of Technology (MIT) végzett az élen. 

Nyilvánosságra hozták a Quacquarelli Symonds (QS) 2020-as szakterületi rangsorának eredményeit. A rangsorban öt tágabb tudományág (bölcsészettudomány, mérnöki-technológiai tudományok, élet- és egészségtudományok, természettudományok, társadalomtudományok) és ezen belül 48 szűkebb szakterület szerint rangsorolták a világ 1368 felsőoktatási intézményének teljesítményét.

Az MIT első helye nem meglepő, az elmúlt években végig dominálta a rangsort, tavaly ugyan megszakította nyerő szériáját a Bartlett School of Architecture (University College London), de most ismét az élre tört. A második helyen a holland Delft University of Technology, a harmadikon a Bartlett, a negyediken ETH Zürich, míg az ötödiken a Harvard végzett.

A QS szakterületi listáin négy szempont alapján rangsorolják a felsőoktatási intézményeket. Ezek közül az első kettő a QS saját felmérésein alapul, amelyekben az intézmények szakterületeken szerzett hírnevét, elismertségét vizsgálják a világ kutatóinak és munkaadóinak körében. Harmadikként a tudományos publikációk idézettségi indexét mérik, a negyedik mutató pedig az úgynevezett Hirsch-index, amelyet 2013-ban vettek fel a mérési indikátorok közé. A QS a négy indikátort szakterületenként eltérő súlyozással veszi figyelembe a rangsorolásnál.

A magyar intézmények közül a CEU végzett a legjobb helyen a rangsorban, a bölcsészettudományi terület listáján a 120. helyre rangsorolták.

Forrás: Elte.hu
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

A Louvre-hoz, de ruhatárhoz is hasonlítják a berlini Múzeumsziget új kapuját

A Louvre-hoz, de ruhatárhoz is hasonlítják a berlini Múzeumsziget új kapuját

Átadták a berlini Múzeumsziget új kapujának számító James Simon Galériát.

Életre kelnek Frank Lloyd Wright meg nem valósult tervei

Életre kelnek Frank Lloyd Wright meg nem valósult tervei

Egy spanyol építész valósághű fotókat készít a klasszikus építész tervei alapján. 

Folytatódik Dubrovnik átalakítása

Folytatódik Dubrovnik átalakítása

Elektromos taxikkal csökkentené a légszennyezést és a káoszt a város.

Hirdetés