Hirdetés

Nagy Csaba, az Archikon építésziroda vezető tervezője a Beszélő építészet podcast vendége.

„Az ingatlanpiac olyan, mint egy nagy turkáló” – hangzik el a beszélgetésben, utalva arra, hogy új épület építése előtt érdemes megnézni, nem létezik-e olyan ingatlan a piacon, amely megfelel az igényeknek vagy az igények szerint átalakítható. A Bánáti + Hartvig Építész Iroda Beszélő építészet podcastjának vendége ezúttal Nagy Csaba, az Archikon építésziroda vezető tervezője volt.


Az építészet fenntarthatóságáról beszélgetve gyakran merül fel az épületek megőrzésének, felújításának és átalakításának, illetve bontásának és új épületek építésének kérdésköre, így ebben a podcastban is többször terelődik a beszélgetés ebbe az irányba. Ez nem véletlen, hiszen három építész ült egy asztal köré, akik praxikuskban napi szinten foglalkoznak ezzel a témával.

A beszélgetés vendége Nagy Csaba Ybl- és Prima Primissima díjas építész, az Archikon építésziroda vezető tervezője, a Bánáti és Hartvig Építész Irodát Bánáti Béla és Hartvig Lajos képviseli. A műsorvezető Molnár Zsuzsanna.

 

Hallgasd meg te is!

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Végre megvalósulhat a sátoraljaújhelyi függőhíd

Végre megvalósulhat a sátoraljaújhelyi függőhíd

A Szárhegy és Várhegy közötti gyalogos függőhidat a MSc Mérnöki Tervező és Tanácsadó Kft. tervezi és a Graboplan Industrie Kft. kivitelezi.

Nagy kapacitású parkolóházak épülnek a Városliget mellett

Nagy kapacitású parkolóházak épülnek a Városliget mellett

A Mexikói úti metróvégállomásnál két épületben összesen 1500 autó számára épülnek P+R férőhelyek.

Egy épület arca - Muhari Csillával beszélgettünk a homlokzattervezésről

Egy épület arca - Muhari Csillával beszélgettünk a homlokzattervezésről

Muhari Csilla, a Facade Design & Building egyik alapítója azt tűzte ki célul, hogy olyan homlokzatokat tervezzen, amivel formálja környezetét.

Hirdetés