Színes családi programok április 28-29-én az épített környezeti nevelés jegyében.

Idén tavasszal a Kortárs Építészeti Központ ismét megrendezi Budapest építészeti gyerekfesztiválját. Április 29-én több különböző helyszínen várja az ArchiKids_VárosÁlmodók a kicsiket és nagyokat, hogy felfedezzék a bennük rejlő építészeket és városálmodókat!
 

 

Vegyetek részt színes gyerekprogramokon a KÉK projektgalériában vagy a Bartók Béla út közterein, ismerkedjetek meg a Walter Rózsi-villával, a Finn Nagykövetség központjával, vagy látogassatok el idén is a Nyitott stúdiók programjaira melyek között olyan irodák szerepelnek, mint a monoSTUDIO, a MCXVI Építészműterem Kft, az Archikon építésziroda, vagy a minusplus, a Maform, és a Lumoconcept.

 

IDEI MOTTÓ: Városfejlődés, város régen, most és a jövőben, Budapest 150 éves

Budapest 1873. november 17-én jött létre Pest, Buda és Óbuda városok egyesítésével. Az idei esemény reflektál a főváros 150 éves évfordulójára is programkínálatában.

Mit tanultunk a múltból? Hogyan viszonyultunk környezetünkhöz és milyen kiemelkedő építészeti alkotásokat hoztunk létre? Kinek mekkora felelőssége van a változásokban és mit tehetünk mi, magánéletünkben? Hol jelenik meg az építész a városfejlődés folyamatában és milyen társszakmák segítik? Miért is elengedhetetlen a közösségi összetartás és hogyan óvjuk meg a minket körülvevő életteret a jövő generációinak?

 

 

A világszerte rendszeresen megszervezésre kerülő ArchiKids eseményén a gyerekek megismerkedhetnek a bennük rejlő építésszel, aki alkotja, formálja és időnként újra álmodja a városi tereket. 

Az esemény során egyéni- és csoportfeladatokkal, küldetésekkel és játékokkal keresik a válaszokat és lehetőségeket a jövő generációinak szerepének jelentőségére: Hogyan tudjuk partnerként kezelni a gyerekeket a városi tér alakításában? Hogyan irányítsuk figyelmüket közvetlen környezetük megfigyelésére, tudatos értékelésére? Milyen struktúrák makett szintű megépítésével tudjuk tovább érzékenyíteni eddigi téri tapasztalataikat?

Az esemény szakmai kurátora Kern Orsolya építész

 

NYITÓESEMÉNY – 2023. április 28.
Helyszín
: Walter Rózsi-villa (1071 Budapest, Bajza utca 10.)
Időpont: Április 28. PÉNTEK 16:00-18:00
Program: Akkor és most: Rajzold meg a villa alaprajzát 1:1-ben! Családi foglalkozás 0-99 év / vezeti: Somogyi-Rohonczy Zsófia, Gyárfás Eszter
Miként változott meg az elmúlt közel 100 évben a villa, mely volt 3 fős családi otthon, gyermekorvosi rendelő és óvoda, majd múzeum és kiállítótér? Ismerkedj régi és korszerű építészeti munkaeszközökkel és alkosd újra az eredeti térrendezést 1:1 léptékben! Vajon összeérnek-e a vonalak?
Regisztrációhoz kötött program. Regisztrálni a ITT lehet

 


TOVÁBBI PROGRAMOK:

 

A programokon való részvétel idén is ingyenes!

Az esemény a Kortárs Építészeti Központ szervezésében, az NKA támogatásával, a Finn Nagykövetséggel együttműködésben kerül megrendezésre.

 

További infók az esemény Facebook-oldalán!
 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Nemzetközi konferencia a Balaton-régió jövőjéről   

Nemzetközi konferencia a Balaton-régió jövőjéről   

Intelligens tájak – Régiófejlesztés a kultúrtájmenedzsment eszközeivel

Tíz emelet boldogság

Tíz emelet boldogság

A Fortepan új albuma a lakótelepek világát tárja fel

Közös forrás

Közös forrás

Építészet és nemzet szezonzáró kiállítás a KÉK-ben

Hirdetés