Hirdetés

Elképesztő a kilátás a Budai Vár egyetlen skybarjából.

A Mátyás templom tőszomszédságában elhelyezkedő, Budapest legmagasabban fekvő ötcsillagos hoteljének tetején, a liftből kilépve elénk táruló város látványa olyan élményt kínál az oda látogatók számára, amit nehéz felülmúlni – a főváros legújabb, a Budai Vár egyetlen skybar-ja, a WHITE RAVEN skybar & lounge július 23-án nyitja meg kapuit.
 

Ahogy kilépünk Budapest legmagasabban fekvő ötcsillagos hoteljének a tetejére, az elénk táruló lenyűgöző panorámát önkéntelenül sem a szemünkkel nézzük, hanem az összes sejtünk megpróbálja magába szívni a látványt, annyira ismeretlen arcát mutatja a város. Olyan szögei, olyan színei mutatkoznak, amiket évtizedekig rejtegetett előlünk. Ha az ember lehuppan a hívogató formájú székek egyikére, nem nagyon tehet mást, minthogy hosszas szemezésbe kezd Pesttel. A Margitsziget még sosem villantotta meg ezt a formáját, a Duna grandiózusabb, mint valaha, a Mátyás templom csodás Zsolnay-cserepei pedig olyan közel vannak, hogy az ember legszívesebben megtapintaná őket. Különösen, ha a templomhoz legközelebb eső privát részben foglal helyet.

A belsőépítészeti megközelítés alapja is az volt, hogy olyan hely legyen a White Raven skybar & lounge, amilyenhez fogható nincs máshol. A vörösben úszó 3D kerámia mozaik a Mátyás-templom Zsolnay csempéinek kistestvére. A bár italtartóként szolgáló hátfala pedig a templom ólomüveg ablakaira kacsint vissza, egyik sem akarja túlharsogni azt. A Basic Collection bútorai, az asztalok, székek méretét és elrendezését hajszálpontosan megtervezték, bárhova is ülünk, a kilátás nem marad rejtve előlünk. Ha sokadmagával érkezik az ember, a nagyméretű lounge körasztalok körül már-már szeparálva, csoportosan is kényelmesen elférhetünk. Mindez Nathalie Rottenburg keze munkáját dicséri. A spanyol születésű, Braziliában felnőtt hoteldesign-specialista 2015 óta dolgozik együtt a Danubius Hotels szállodalánccal. Többek között a Radisson Blu Béke, a Danubius Hotel Helia és a londoni Danubius Hotel Regents Park szállodánk belsőépítészeti megoldásain is együtt dolgoztak vele. A WHITE RAVEN skybar & lounge építészeti kivitelezője pedig a DVM Group.
 


A White Raven skybar & lounge pazar enteriőrje és panorámája mellett a különleges koktélok, ételkínálatok együttesen ejtik rabul az embert. A White Raven hét, kifejezetten ide tervezett különleges signature koktélját Barta Mátyás bar manager és Schök Norbert közösen alkotta meg. Az itallapon a signature koktélok esetében nem szokványos koktélneveket olvashatunk, hanem tulajdonságokat, a személyiségünket meghatározó szavakat: erő, kitartás, bátorság, hit, akarat, becsület és alázat. A holló 7 faroktollának legendájához kapcsolódó 7 italt egy kéthetes workshop keretében fejlesztették ki. Napi 10 óra kísérletezés a pult mögött, majd további 4-5 órányi tervezés és értékelés – így minden italból egy önálló performansz lett.

„A koktélok neveit a holló faroktollaihoz kapcsolódó mondakörből kölcsönöztük, és a nevek nem zsákbamacskák: a koktélok színe, hangulata, tálalása és élménye mind a nevek alátámasztására jött létre. Én nem nagyon hiszek a félmegoldásokban, így addig csiszolgattuk, tologattuk, redukáltuk és emeltük az összetevőket, amíg a teljes koktélsor kerek egésszé nem érett” – mesélte Barta Mátyás az italok megalkotásának menetét.


A koktélok mellett a skybar gasztronómiai élményének másik fontos pillére az, amit Maráczi Imre, culinary director és Graur Zoltán, culinary chef a tányérokra varázsol.

„Ritka lehetőség, hogy egy minden érzékszervre ható skybar étlapját álmodhattuk meg. Így rögtön a rajtnál tele voltunk ötletekkel. Összedugtuk a fejünket a csapattal, és a koncepciókat Graur Zoltán culinary chef Kanyó András, executive chef szakmai iránymutatása mellett varázsolta a tányérokra. A White Raven étlapján bárételek találhatóak; igyekeztünk minden egyes fogással valami újat alkotni, amely a Mátyásék által megálmodott elképesztő signature koktélok méltó kísérője lesz. És hogy mi lebegett előttünk, amikor nekiláttunk? Csak az, ami mindig: olyat csinálni, ami máshol nincs” – mondta Maráczi Imre.


A White Raven skybar & lounge a Danubius Hotels tulajdonában és üzemeltetésében áll, és július 23-án tárja szélesre kapuit a lélegzetelállító élményekre nyitott nagyközönség előtt.

 

Forrás: sajtóanyag

 

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Pénteken tüntettek, azóta sorfalat állnak a Várban a Jánossy-Laczkovics ház védői

Pénteken tüntettek, azóta sorfalat állnak a Várban a Jánossy-Laczkovics ház védői

Élőlánccal tiltakoznak a Huszonkettesek a Jánossy-Laczkovics-féle Diplomata-ház elbontása ellen.

„Föl-föltévedek a budai várba”

„Föl-föltévedek a budai várba”

Demonstráció a budai Vár tervezett és már zajló beépítése ellen.

Újjáépítik a Vöröskereszt Egylet egykori székházát

Újjáépítik a Vöröskereszt Egylet egykori székházát

A Dísz tér délkeleti sarkán álló épületet 1946-ban bontották le. 

Hirdetés