Hirdetés

Egy előnytelen padlástér optimális átrendezésére mutatott be egy jó példát a lengyel Atelier Starzak Strebicki építésziroda.

Hirdetés

A lengyelországi Poznańban egy többgenerációs családi ház tetőteréből alakítottak ki egy modern és funkcionális stúdiólakást.

Bár a 78 négyzetméteres tetőtér alapvetően nem volt kicsi, előnytelen elrendezése, különböző részeinek eltérő belmagassága miatt nem volt alkalmas arra, hogy valaki benne éljen. Ezért a tulajdonos felkérte a Atelier Starzak Strebicki építészirodát a terek átalakítására, akik a falak átvariálása mellett, úgy alakították ki azt,  hogy az alacsonyabb belmagasságú részbe kerüljön például a hálószoba, míg a magasabb belmagasságú részebe a konyha, az étkező és a dolgozórész. 

Az 1930-as években épült ház fa mennyezetét és padlóját megőrizték és felújították, a helyiségeket pedig úgy alakították ki, hogy mindegyik multifunkcionális legyen, ráadásul a falak kiszedésével és áthelyezésével, a padlás egésze átlátható vált. A nyitott konyha, a multifunkcionális terek révén, a padlás helyiségeit az adott nap igényei szerint használhatja fiatal lakója. A téglaburkolat jelöli ki a hálószoba részt, a nappali életterét pedig a fa határozza meg. A szobák átrendezése révén egy jóval optimálisabb elrendezés jött létre, ami a padlástér kihasználhatóságát is nagyban megnövelte. 


 




Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Mindentudó tetőterek
  • 2020-07-13 09:00
  • Deco

Mindentudó tetőterek

A tetőtéri helyiségek kihasználása

Kapcsolatban a természettel – a város közepén

Kapcsolatban a természettel – a város közepén

A dán család a tetőtér megvételekor tetőteraszt akart létrehozni, döntésük azonban egy szabadon használható nappalit eredményezett.

A napfény értéke

A napfény értéke

A családi ház legkülönlegesebb megoldása, hogy a második emeletet a földszinttel egybenyitották, ezzel pedig kiemelkedően világos tereket hoztak létre.

Hirdetés