Andrés Reisinger digitális képzőművész Take over elnevezésű projektje.

Andrés Reisinger digitális képzőművész és designer Instagram posztjai arról tanúskodnak, hogy rózsaszínben látja a világot. Take over című albuma ismert nagyvárosokba hív, arra csábít, hogy kövessük – nem a fehér nyuszit, mint Alice – hanem a rózsaszín hölgyet. Garantáltan Csodaországba jutunk!

 

New York

Andrés Reisinger Take over, azaz Hatalomátvétel című digitális művészeti projektje virtuális installációkat mutat: Párizs, Róma, London, New York és Tokió egy-egy épületét csomagolja rózsaszínbe. A sarkokat, épületszerkezeteket burkoló, azokra rátelepedő, olykor parazitaként elfoglaló rózsaszín textil leplek, puha formák, drapériák alakja és karaktere az adott városhoz társított népszerű képzeteink alapján alakul a művész kezei alatt.

 

LondonRóma

 

Amint a digitálisan létrehozott képeket posztolta saját Instagram-oldalán, kérdések özöne indult meg felé: az oldalt felkereső követők érdeklődtek, hol és mikor látható, látogatható a képen szereplő installáció. A nézők valóságosnak fogadták el a művészi produktumot.

Reisinger projektjével kollektiv élménnyé tette a művészetet, és filozófiai kérdeseket feszeget: elmosta a határokat a fizikai és digitális valóság között.

Reisinger művei megkérdőjelezik, mit tekintünk „valódi” művészetnek. Sőt, magának a valóságnak a mibenlétére kérdeznek rá. A művész szerint minden, amiből tapasztalatot nyerünk, a valósághoz tartozik; az, hogy a tapasztalat forrása a fizikai vagy a virtuális világ része, másodlagos kérdés.

Azzal, hogy a bemutatás platformjaként a közösségi médiát használja, mindenki számára elérhetővé teszi az alkotást, és ezzel demokratizálja a művészetet. Resingert minden munkájában foglalkoztatja a művészet eredetileg létező, kollektív funkciója. A Take over projekt példa a művészet és a kortárs technika összefonódására, a fizikai és képzeletbeli határok lebontására, és arra invitál, hogy együtt osztozzunk az élményben tekintet nélkül arra, hogy épp a világ melyik pontján tartózkodunk. 
 

PárizsTokió

 

Andrés Reisinger | WebFacebookInstagram 

További képek a galériában!
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Science Fiction Design néven nyílt új kiállítás a Vitra Design Múzeumban

Science Fiction Design néven nyílt új kiállítás a Vitra Design Múzeumban

Andrés Reisinger rendezésével nyílt meg egy izgalmas design kiállítás Németországban.

Parfüm digitális művészetbe öntve

Parfüm digitális művészetbe öntve

Dior X Andrés Reisinger

Rózsaszín hatalomátvétel

Rózsaszín hatalomátvétel

Andrés Reisinger digitális képzőművész Take over elnevezésű projektje.

Hirdetés