Hirdetés

Foci helyett a lovaglás és a vízilabda a különleges képessége, és szamurájkardot visel.

Hirdetés

Egy művészeti projekt keretében japán grafikusok az országok zászlói, jellegzetes nemzeti motívumai, történelme alapján rajzolnak meg figurákat az olimpia és hagyományos japán kultúra találkozásaként – írta meg a Sportsmarketing.hu. A számítógépes játékok hőseihez hasonlóan önálló személyiséggel felruházott figurák máshol aligha születhettek volna meg, mint Japánban.

Térjünk is rá a magyar harcosra, akinek a neve Maimori Kamori [Puskás], aki október 12-én született, különleges képességei a vízilabdázás és a lovaglás, kedvenc étele a halászlé és az akácméz. Kimonót visel obival (a hozzá tartozó széles övvel), az oldalán szamuráj karddal, ám a kalocsai mintás ruhadísszel, fején stilizált szentkoronával. A legjobb megnézni az egész karaktert adatlappal együtt eredetiben.

Kozo Yamada, a projekt egyik vezető művésze elmondta, céljuk az volt, hogy az érdeklődök megismerkedhessenek más országokkal, azok kultúrájával, karakterével – írja a Sportsmarketing. „Végül is erről szól az egész olimpia, nem igaz?” – tette hozzá. A kezdeményezés szorosan illeszkedik a tokiói olimpiai játékokhoz, akár egyik felvezető kampánya is lehetne, azonban attól függetlenül jött létre: a 15 résztvevő művész szabadidejében, anyagi ellenszolgáltatás nélkül alkotta meg a figurákat.

Eddig 84 ország karaktere készült el. Alkotás közben több esetben is kérték az emberek visszajelzéseit, akár szavazást kezdeményezve online felületeken. A reakciók hatására pedig adott esetben változtattak is egy-egy figurán, ez történt például a spanyol harcos esetében, akit először torreádorként ábrázoltak, de a negatív visszajelzések miatt átdolgozták a figurát, amely végül flamenco táncosként jelenik meg.

Az alkotások sikeresek, Honduras és Venezuela nagykövetsége már jelezte, hogy szívesen használná a kidolgozott figurákat.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Élősködők – a lépcsők filmje

Élősködők – a lépcsők filmje

Az Oscar-gálán taroló koreai filmben egy épület képzi le a társadalmi berendezkedés szélsőségeit.

Felújították a holland típusú szélmalmot Békéscsabán

Felújították a holland típusú szélmalmot Békéscsabán

A négyszintes, holland típusú malom 1856 és 1860 között épült, forgatható tetőszerkezettel.

Rózsaszínbe zárt brutalizmus, avagy a pink esete a beton ruhaüzlettel

Rózsaszínbe zárt brutalizmus, avagy a pink esete a beton ruhaüzlettel

A szín jól illik az épület anyaghasználatához, de állásfoglalás a divat reprezentálására is.

Hirdetés