Kohut-Görömbei Luca Ezerjó ékszerkollekciójának darabja

Régóta keresel a stílusodhoz illő műtárgyat? Vagy csak szeretsz gyönyörködni a művészetben? Az OCTOGON és az Art Advisory Budapest közös sorozatában – az aktuális online tematikához kapcsolódóan – mindig egy-egy újabb hazai művészre és alkotására hívjuk fel olvasóink figyelmét. Az októberi Fenntarthatóság fókuszunknak megfelelően ezúttal Kohut-Görömbei Luca Csetvei Pincészettel közös Ezerjó ékszerkollekciójának egy darabját mutatjuk be, amelyet borosüvegek újrahasznosításával készített. 

 

A 2021-es Ezerjó ékszerkollekció kivételes darabjait a móri borvidék jellegzetes szőlőfajtái ihlették. A függők ezüstbe foglalt, drágakő-szerű üveglencséi a Csetvei Pincészet olvasztott üveghulladékából készültek. A művésztől megszokott módon, a képen látható nyakláncon is érzékelhető egyfajta optikai játékosság. Kohut-Görömbei Luca munkásságában az üvegművészeti szakértelem kiegészül az ötvös technikák mesterszintű ismeretével és alkalmazásával, ezek elegye megmutatkozik a sorozat összes kiegészítőjén. A kollekció egyszerre hordozza a tisztaság és feszesség üzenetét.  
 

 Kohut-Görömbei Luca Ezerjó ékszerkollekciójának darabja, 2021. A művész és az Üvegház jóvoltából.

Kohut-Görömbei Luca debreceni származású üvegművész. Már gyermekként megfogalmazódott benne a tervezői pályán való elhelyezkedés gondolata, fiatal kora óta ezt az elsőrangú és változatos anyagot használja alkotásainak létrehozásához. Budapesti, Üvegház néven ismert üzletében számos sajátkezűleg készített dekorációs kelléket, háztartási eszközt, – például poharakat, tányérokat és tálakat – illetve ékszermunkát kínál a látogatók számára. Kiállításra szánt szoborok egyaránt készültek már műhelyében.

A fenntarthatóság jegyében, kortárs designtárgyainak megalkotásához előszeretettel veszi igénybe az újrahasznosított üveg nyújtotta lehetőségeket:

modern és egyedülálló formát ad az éttermek, borászatok által kidobásra szánt értékes alapanyagnak. 


A rovat szakmai partnere az Art Advisory Budapest.

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Már otthonunkban is nézegethetjük a Seuso-kincs ezüstedényeit

Már otthonunkban is nézegethetjük a Seuso-kincs ezüstedényeit

A Seuso-kincs már az interneten is elérhető    

Ipari csarnok lehet a fenntartható trópusi építészet új referenciapontja

Ipari csarnok lehet a fenntartható trópusi építészet új referenciapontja

Biofiligrán homlokzat, természetes szellőzés, moduláris belső és rengeteg növény a Jakob vietnámi üzemében.

Kreatív ipar a fenntartható termelésért

Kreatív ipar a fenntartható termelésért

A kreatív ipar példát mutat a fenntartható gazdaság megteremtéséhez

Hirdetés