Hirdetés

Egy különleges töltőtoll karácsonyra?

A német Montblancnál és az olasz Montegrappánál is bizonyított Megyeri Gábor tavaly indította el saját cégét, az Etelburgot, amely kiváló alkotóelemekből, tudományos megközelítésben, csodás designú, "univerzális" töltőtollat készített digitális kiegészítőkkel. Az Etelburg Kickstarter-kampánya november 5-ig tart.

 


Az Etelburg bemutatkozó terméke, az r.feather, egy cserélhető hegyű toll, mely különleges, ergonómiai kialakításának és állítható súlypontjának köszönhetően hosszú, kényelmes használatot tesz lehetővé. Ehhez kapcsolódva fejlesztették ki az r.pro-t, ami egy modern formavilágú asztali eszköz, melynek segítségével bármilyen választott szín kikeverhető és azonnal használható az r.feather tollak bármelyikében az r.ink alkalmazásával.  

 

 

Az Etelburg termékei első ránézésre is azt sugallják, hogy a cég hozzáállása egyáltalán nem a „divatjamúlt” töltőtoll újjáélesztésére korlátozódik, sokkal inkább annak helyét, felhasználását keresi digitalzált világunkban. Megyerit a téma tudományos szinten is foglalkoztatja, a Digital Pasts Analog Futures nevű projektjében kutatja a digitalizált világban a kézírás helyét és fontosságát. Tudományos tanulmányokra alapozva, hangsúlyozza az írás fontosságát. 

„Az ember életének minden szakaszában meg van a jelentősége a kézírásnak. Kulcsszerepe van a gyerekek elméjének és logikájának fejlődésében, a fiatal felnőtteknek minősülő egyetemista diákok esetében a tanulás minőségének szinten tartásában, felnőtt korban a szellemi frissesség megőrzésében. Ezen túl a kézírásnak nagyon fontos szerepe van a szellemi állapot monitorozásában”

  olvasható az Etelburg oldalán.

 

Az r.feather megalkotása során az Etelburg elsődleges célja az volt, hogy egy olyan tárgyat hozzanak létre, mely eszköze lehet a különböző tollal végzett tevékenységeknek a jelenlegi íróeszközök jellemző korlátai nélkül. Az alkotó maga választhatja meg a funkciót és annak megfelelően tudja alakítani a moduláris rendszert. Néhány másodperc alatt képes átalakítani a tollat egy hagyományosan használható íróeszközből, egy professzionális „stúdió” körülmények közötti felhasználásra alkalmas, állítható súlypontú eszközzé. A modulárisan kialakított fejegységnek köszönhetően a toll használható töltőtollként, rollerballként, illetve később akár különböző filc és ecset hegyekkel. Ezzel biztosítja a lehető legszélesebb körű felhasználást, így maximálva a felhasználói értéket.

Az Etelburg 21 napos Kickstarter-kampánya november 5-én ér véget, a támogatókat természetesen tollal jutalmazzák.
 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

A prémium töltőtollak tervezése csak beugró volt a saját brandhez

A prémium töltőtollak tervezése csak beugró volt a saját brandhez

Megyeri Gábor az Etelburggal megmutatná a kézírás helyét és fontosságát egy digitalizált világban.

PET-palackból készítették az új Audi A3-as üléshuzatát

PET-palackból készítették az új Audi A3-as üléshuzatát

Ez lesz az első modell, amely ekkora mértékben tartalmaz újrahasznosított műanyagot, de itt nem állnak meg. 

Sallak Andrea lett a 2019-es év lakberendezője
  • 2020-03-03 18:00
  • Deco

Sallak Andrea lett a 2019-es év lakberendezője

Megvannak az Év Lakberendezője pályázat győztesei.

Hirdetés