Itt az MLS x ART.

Komoly elköteleződéssel nyitja a 2023-as évet a MádiLáncos Studio: a belsőépítészek ettől az évtől kezdve vállalják, hogy minden projektjükben magyar alkotók munkáit – festményeket, grafikai munkákat, képzőművészeti alkotásokat és installációkat – ajánlanak megrendelőiknek. Az irodadesign területén több évtizedes múltra visszatekintő MádiLáncos Studio küldetésként tekint a magyar művészek támogatására, munkájuk képviseletére, közöttük kiemelt figyelemmel követve a fiatal alkotókat.
 

„Az elmúlt két évtized alatt időről időre éreztük: hazai alkotók munkáit integrálni a belsőépítészeti munkáinkba egyszerre értékközvetítés és felelősség, amely önmagától körvonalazódó, fontos küldetésünkké vált. A művészeti és üzleti szcéna összekapcsolódásának lehetőségeiről egyre gyakrabban hallani, azonban hosszú az út még addig, amíg ez tudatosan és gyakran, látható eredményekben fogalmazódik meg. Mi ebben szeretnénk elöl járni” – mondja Sárosdi-Mádi Krisztina, a MádiLáncos Studio alapítója.

Hozzáteszi: az utóbbi években számos kutatás látott napvilágot arról, hogy az irodaterekben jól elhelyezett művészeti alkotások jó hatással vannak a munkavállalók mentális egészségére, inspirálóak lehetnek a munkában és a művészet nyelvén mutathatnak meg olyan értékeket, amelyet az adott cég fontosnak tart.

A MádiLáncos Studio portfóliójában több olyan irodaprojekt szerepel, melynek során magyar alkotók munkái kerülhettek vezető hazai és nemzetközi cégek irodatereibe, a MádiLáncos Studio szervezésében.

Ilyen többek között a nemrég átadott, hegyvidéki Allen&Overy ügyvédi iroda, melyben Bullás József festőművész munkái és Szüts Miklós festménye láthatók, a Fine Art Rent közreműködésével. Az SAP Graphisoft Parkban lévő irodájának előcsarnokában Gábor Áron kifejezetten ide készített műve található, a KPMG irodáinak recepcióin pedig Mengyán András murális művei fogadják a látogatókat. Szintén a MádiLáncos Studio szervezésében valósult meg a MOM Park köztereire egy meghívásos szoborpályázat, ahol neves művészek – Gulyás György, Buczkó György és G. Heller Zsuzsa – művei láthatók.
 


A MádiLáncos Studio vállalása nem áll meg a művészek ajánlásával:

a belsőépítészek szeretnék a megvalósult munkákat széles körben, saját felületeik mellett a médiában is bemutatni,

mivel azt gondolják, hogy a műalkotás megszületésének vagy kiválasztásának háttértörténete, a választás szempontjai, az irodaterekben betöltött szerepe a szélesebb közönség számára is érdekes lehet majd.
 


Forrás: sajtóanyag

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Iroda az irodában

Iroda az irodában

Komoly nemzetközi referenciák után itthon az elsők között építették be a Woodtec VetroCUBE moduláris rendszerét Debrecenben.

Multifunkciós terek: a HubHub co-working irodája a Király utcában

Multifunkciós terek: a HubHub co-working irodája a Király utcában

A jó érzékkel kialakított terek elősegítik a jól működő innovatív közösség fejlődését, ezáltal pedig olyan munkakörnyezetet teremtenek, amelyben mindenki otthonosan érezheti magát.

MOME Movement pályázat a nonprofit szervezetek vizuális kommunikációjáért

MOME Movement pályázat a nonprofit szervezetek vizuális kommunikációjáért

Március 9-ig lehet jelentkezni a hallgatói kezdeményezésként létrejött MOME Movement arculati pályázatára. 

Hirdetés