Az évforduló megünneplésére a gyártó 2020 limitáltszériás darabot adott ki.

Húszéves lett a Flos ikonikus Mayday lámpája, aminek megünneplésére a gyártó különleges csomagolású limitáltszériás kiadásban újra elérhetővé tette a lámpát – mindössze 2020 számozott darabban. 

Az évfordulóra kiadott Mayday Anniversary lámpát öntöttalumínium fogantyúval (horoggal), a formatervező aláírásával és sorozatszámmal szerezhetik be a gyűjtők. 

A Maydayt, melynek neve a hajókról leadott vészjelzésre szolgáló nemzetközi kifejezésre utal, Konstantin Grcic tervezte 1999-ben, 2000-től pedig a Flos gyártásában került a piacra. Minimalista egyszerűségével, ipari jellegével és sokoldalú felhasználhatósága miatt a Mayday világszerte kedvelt világítótest lett, amit 2001-ben a milánói ADI Design Múzeum Compasso d’Oro díjával is elismertek „bel- és kültéren egyaránt alkalmazható, rugalmas felhasználhatóságáért és megfizethető áráért”. 

„Megpróbáltam felülkerekedni a lámpák hagyományos tipológiáján: ez nem egy mennyezeti lámpa, nem is asztali vagy állólámpa, de nem is falilámpa. A Mayday egy segélyhívás, amelyet akkor használnak, ha valaki bajban van a tengeren, ez a lámpa pedig erre a koncepcióra épül – jól jön, amikor valakinek fényre van szüksége” – mondta el a leginkább egy műhely lámpájához hasonlító designú világítótestről Grcic.
 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Idén sem maradhat el az Építész Regatta vitorlásverseny

Idén sem maradhat el az Építész Regatta vitorlásverseny

A XIV. Építész-BE LIGHT! Regatta Nagydíj a környezettudatos építészek számára megrendezett amatőr nyílt verseny-sorozat lesz.

Új online sorozatok a FUGÁban

Új online sorozatok a FUGÁban

Május 26-tól naponta a FUGA youtube csatornáján

Lerakták Berlinben az első keresztény-zsidó-muszlim imaház alapkövét

Lerakták Berlinben az első keresztény-zsidó-muszlim imaház alapkövét

A House of One-ban három vallás kerül egy fedél alá.

Hirdetés