Outdoor lámpavariációk a Be Light!-tól.

Amikor kültéri lámpára gondol az ember, akkor elsőként nem a design, hanem a funkcionalitás jut az eszébe, de a két fogalom nem feltétlenül zárja ki egymást. A Be Light! válogatásának lámpái nem egyszerűen időtállóak, hanem a külterek designelemei is egyben.

Hordozható fény

A FLOS Philippe Starck által tervezett elegáns kültéri világítás kollekciója, az IN VITRO egy sor üveglámpást idéző modellt sorakoztat fel, amelyek varázslatosan ragyogják be a kerteken átvezető utakat.

A fényárban úszó üvegkupola gondosan óvja a dematerializált építészeti világítás költői- és szürrealisztikus gondolatát.

A megszokott IN VITRO modellek mellett mostantól hordozható kivitelben is elérhetők, illetve a lámpatest hét különböző textúrájú felületkezeléssel választható: fehér, erdei zöld, halványzöld, mélybarna, terrakotta, fekete és antracit.

Patinás Designcsavar

Az ASTRO patinás rézből készült Cabin lámpa kollekciója, nemcsak a külterek, de a fürdőszobák apró, mégis hatásos díszei lehetnek. A designvariációs skála is igen széles: elérhető fali- és mennyezetre szerelhető kivitelben, opálos- és átlátszó üvegburával, három féle színben.

A multifunkcionális kedvenc

Asztal vagy lámpa? Mindkettő! A Foscarini Solar multifunkciós kültéri lámpája nemcsak hangulatos megvilágítást biztosít a kertben, de a kialakítása révén a közösségi területek központi eleme is lehet. A praktikus és mutatós kialakítás mellett pedig az anyagfelhasználás teszi igazán strapabíróvá, hiszen a lámpatest formázott polietilénből-, a teteje greslapból-, a váz pedig lakkozott bevonatú cinkötvözetből készült.

A természet inspirálta

A Marset Ginger outdoor modellje „világító erdei gombaként” mutatja az utat a sötétben: nemcsak tökéletesen beleolvad a természetbe, de modern összhangot is teremt a környező növényzettel. Design by Joan Gaspar.

Honlap  I  Facebook  I  Instagram
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Így építsd ki utólag a világítás-szabályozást

Így építsd ki utólag a világítás-szabályozást

Mi tegyünk, ha minden rendben az irodával, csak az építéskor semmilyen intelligenciát nem telepítettek az épületbe?

Nehéz lesz egyszerűbb, jobban variálható világítást tervezni

Nehéz lesz egyszerűbb, jobban variálható világítást tervezni

Arról nem is beszélve, hogy a kaptár-formájú LED-ek mutatósak, és könnyen kezelhetőek.

Otthonaink megvilágítása

Otthonaink megvilágítása

Egy videóban minden, amit a LED világításról tudni akartál.

Hirdetés