Az idei tanévben 10. születésnapját ünnepli a pécsi tervezőgrafika szakirány (Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kar, Design- és Médiaművészeti Intézet).


Az alkalomhoz illően kiállítás-sorozattal készülnek, melynek első helyszíne a pécsi Nádor Galéria a Graphic Pécs fesztivál programsorozatában. A kiállítás az utóbbi 10 év kiemelkedő hallgatói munkáiból mutat be válogatást. Megnyitja: Gerendy Jenő szakfelelős és dékánhelyettes. A kiállítás arculatát Szathmáry Kamilla tervezte.
 


A tervezőgrafika szakirány 2012 szeptemberében indult a PTE Művészeti Karán. A képzés célja olyan kiválóan felkészült tervezőgrafikus szakemberek képzése, akik klasszikus és korszerű alapokra épített szellemi és technikai készségekkel, mesterségbeli és esztétikai ismeretekkel rendelkeznek. A képzés során a 2D és 3D grafikai tervezés, az analóg és digitális képalkotás ismeretei mellett megismerkednek filmes és animációs technológiákkal is.

Mindezek mellett a tervezőgrafika szakirány tematikája, oktatási koncepciója hidat kíván képezni az autonóm és az alkalmazott művészet között, kapcsolatot építeni a képzőművészeti mesterképzés és a tervezőművészeti oktatás világában.

 

EGYSZER TÍZ - 10 éves a pécsi tervezőgrafika! kiállítás

Megnyitó: 2022. november 11. 18 óra 
Helyszín: Nádor Galéria (Pécs, Széchenyi tér 15.)
A kiállítást megnyitja: Gerendy Jenő, szakfelelős, dékánhelyettes
 
A tárlat november 20-ig tekinthető meg, minden nap 14-től 18 óráig.
Facebook esemény

 

Forrás: sajtóanyag

 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

A fal ereje

A fal ereje

Baló Dániel (Murum Studio), Bene Tamás és Szüts Nóra installációja.

Megjelent A magyar mozdonygyártás nagykönyve

Megjelent A magyar mozdonygyártás nagykönyve

Hiánypótló kötet dolgozza fel a hazai mozdonygyártás történetét.

Tükör és tükröződés – fotókiállítás Veszprémben

Tükör és tükröződés – fotókiállítás Veszprémben

A Művészetek Háza Veszprém június közepéig látogatható Rorschach Image című csoportos kiállítása az elmúlt ötven év magyar fotómunkáiból válogat.

Hirdetés