Bekerget a lakásba a hideg, de ez nem baj, ha jó helyre húzódunk vissza.

A hidegebb hónapok közeledtével újra fókuszba kerülnek a belső terek hangulatát meghatározó lakástextilek: a speciális bútorkárpitok, a látványos és funkcionális függönyök, a puha szőnyegek és az elmaradhatatlan kiegészítők.

Bambuszmánia

Az Elitis Dolce Lino sorozatának törtfehér és világos bézs színű vászon anyagai ősi, kézműves szellemiséget és időtlen szépséget tükröznek, legyen szó függönyről vagy bútorkárpitról.

Az Elitis Effigie sorozatának darabjai között nézelődve, mintha egy képzeletbeli kertet fedeznénk fel: virág- és geometrikus minták hibrid kombinációi grafikus fekete-fehér, és színes árnyalatokban az aranysárgától a zafírig.

BoConcept

A Bermuda puff világoskék Cotton Velvet huzatot kapott, amely elegáns fényével és lágy esésével csábítóva varázsolja a bútort. A Cotton Velvet az olasz Redaelli Velutt szövetgyártó terméke.

Leginkább a durva és egyenetlen felületű buklé szövethez hasonlít a Bergamo kanapé fehér, pamut-gyapjú keverék Lazio huzata, amelyet a tradicionális olasz szövetgyártó, a Mario Sirtori készített.

Hephaistos

Domináns trend a lakberendezésben a különböző növények, erdők, dzsungelek motívumainak használata. A Designers Guild idei őszi kollekciójában ezek jellemzően szürke árnyalatokkal párosítva alkotnak kivételesen elegáns összképet. 

Sajátos kontrasztot visznek az enteriőrbe a Designers Guild takarói: hűvös, hideg árnyalataik éles ellentétben állnak azzal a meleggel, amibe beburkolják használóikat. A takarók többsége új-zélandi vagy moher gyapjúból készül.

INKU

A Christian Fischbacher gyár Estival szőnyegcsaládja a mexikói naiv művészet és kultúra hangulatát idézi, kézzel festett akvarell virágok és vidám levelek díszítik ezt a jacquard alapra szőtt, nyomott mintás poliészter szőnyeget.

A viszkóz és gyapjúszálak kombinációjával készített, lágyan textúrált, pasztellszínű és puha Asiatic Aurora szőnyegek szín- átmenetei a csodás napfelkelte hangulatát idézik. 


Octogon Deco Magazinunk a készlet erejéig az alábbi árusítóhelyeken kapható.Kapcsolódó cikkek

A jövő anyagai | MOME

A jövő anyagai | MOME

Konferencia a jövő innovatív anyagairól a MOME-n.

Még két hétig látható a Határtalan Design kiállítás

Még két hétig látható a Határtalan Design kiállítás

Hétvégenként kortárs zenei programokat is hallhatnak az érdeklődők.

2021/5

- 2021/5

Megjelent a DECO legújabb lapszáma, amiben ismét egyedi megoldásokban bővelkedő villákat és lakásokat mutatunk be: egy 1930-as évek ihlette villától, egy art deco szellemében készült újépítésű lakáson és egy domboldalon álló, budai családi ház bővítésen át egy sasadi villa átalakításig. Az őszi bekuckózás jegyében a mostani szám fókuszába az otthon melegét és puhaságát adó textilek kerültek. Interjúalanyunk pedig ezúttal a „felismerhető kaméleon” Bara Ákos tervező volt, aki számos hazai és külföldi projektjéről mesélt nekünk. 

Hirdetés