A TOP TRIÓ folytatásaként az OCTOGON Deco magazinban megjelenő Triász elnevezésű új sorozatunkban ezúttal mindig egy-egy belsőépítész fejti ki a véleményét három kedvenc projektjéről – belsőépítészek belsőépítészekről. Ezúttal Ferenczi Zsófit és Sipos Rebekát, a Design Studio *ness alapítóit kérdeztük.

Ha kell, gördeszkapályát is terveznek nappaliba, de enteriőr stylinggal is foglalkoznak – a 2021 elején alapított *ness tervezőinek fontos, hogy olyan projektekben vegyenek részt, ahol a megrendelők a tudatos, koncepcionális és funkcionális működés mellett a friss és frappáns designgondolkodást tartják szem előtt, legyen az építészet, belsőépítészet, bútor- vagy tárgytervezés. Rebeka és Zsófi hisznek abban, hogy a különböző munkák típusától és léptékétől függetlenül az átfogó esztétikai és műszaki tervezés az alapja minden sikeres projektnek. És, hogy melyik három belsőépítészeti munkát emelte ki Rebeka és Zsófi, azaz a Design Studio *ness az elmúlt pár évből? Mutatjuk!


Cikkünk az OCTOGON Deco 2023/4-es lapszámából!
 

Fotó: Danyi Balázs


1. AFL NADWIŚLAŃSKA
Helyszín: Krakkó - Podgórze
Tervező: Mistovia
Projekt megvalósulása: 2022
Alapterület: 57 m2
Fotók: ONIstudio

„A lengyel belsőépítész stúdió munkái nagy hatással vannak ránk; folyamatos inspirációként szolgálnak tervezéseink során. Ennél a magánlakásnál – csakúgy, mint számos más hasonló léptékű projektjükben – meglepően, de egyben lenyűgözően nyúlnak az anyagokhoz, textúrákhoz, színekhez. A stúdió számára fontos volt a lakás belső tereiben is reflektálni a társasház rendkívül meghatározó építészeti karakterére, színhasználatára, így jelenik meg az enteriőrben a bordó szín, kiegészítve márvány és fa felületekkel, illetve játékosan színes kiegészítőkkel.”


 

2. Az URBA bécsi showroomja
Helyszín: Bécs
Tervező: URBA
Projekt megvalósulása: 2021
Fotók: Varga Matti 

„A hazai belsőépítészeti stúdiók között kiemelkedőnek és példaértékűnek tartjuk az URBA munkásságát. Nagyon szeretjük a tiszta, friss, koncepcionális, részletről részletre végigvezetett designválaszaikat minden munkájukban. Ez valósult meg bécsi irodájukban is, ahol a gyönyörűen felújított barokk kastély tereit tiszteletben tartva, azt kihangsúlyozva egészítették ki az enteriőrt saját tervezésű bútorokkal és gondosan válogatott tárgyakkal, dekor elemekkel.”3. H40, magánlakás
Építészet: Kontextus Studio / Kovács Gábor
Helyszín: Balaton
Tervező: Project MA / Mészáros András
Projekt megvalósulása: 2023
Fotók: Borsos Mátyás 

„Nagyon fontosnak tartjuk az építészet és a belsőépítészet összhangját, főleg egy magánvilla léptékű projekt esetében. A Kovács Gábor építész tervezte H40 villaépület olyan erős és egyértelmű építészeti karakter, amely esetében a belsőépítészeti feladat ennek az egyediségnek a belső terekben való érzékletes adaptálása volt. Mészáros András az épület külső anyaghasználatát, a szigorú és feszes fémet, illetve a kortalan és időtálló mészkövet használta az enteriőrben is, azt puhává és otthonossá téve a meleg fa és világos textil felületek kombinálásával.”

 

A H40 villaépületről írt „Ház a sziklák felett” című cikkünk az OCTOGON magazin 186-os (2023/6-os) lapszámában jelent meg.
 


 

Design Studio *ness | Web | Facebook | Instagram

 


Octogon Deco Magazinunk a készlet erejéig az alábbi árusítóhelyeken kapható.Kapcsolódó cikkek

Eladó a ház, ahol Csubakkáék kiheverték a Star Wars forgatását

Eladó a ház, ahol Csubakkáék kiheverték a Star Wars forgatását

26,5 millió dollárért bárki megveheti.

Új innovációs központ a Ménesi úton

Új innovációs központ a Ménesi úton

A Corvinus építi, de nyitott lesz más, műszaki intézmények számára is

Állandó átmenet Kelet és Nyugat, szocializmus és kapitalizmus közt

Állandó átmenet Kelet és Nyugat, szocializmus és kapitalizmus közt

Építészeti illúziók és városutópiák Örményországból, a Mai Manó Házban.

Hirdetés